Če slavnemu CR-ju že primanjkuje posluha, pa mu nihče ne more očitati, da verzov ni zapel iz srca ... Foto:
Če slavnemu CR-ju že primanjkuje posluha, pa mu nihče ne more očitati, da verzov ni zapel iz srca ... Foto:

Zadnji v precej dolgi vrsti nogometnih zvezdnikov, ki niso mogli mimo glasbenega studia, je portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki se je več kot očitno zabaval ob prepevanju pesmi Barryja Whita in Julia Iglesiasa, a ni pustil nobenega dvoma, kateremu talentu naj se v prihodnje bolj posveti - Cristiano, ostani raje na Santiagu Bernabeuu ...

Poleg nogometnih himen za svoje moštvo in različnih dobrodelnih in reklamnih kampanj pa so nekateri šli še korak dlje in posneli celo lasten singel ali celo album. Med njimi je treba izpostaviti Američana Alexija Lalasa, ki se dejansko lahko pohvali s posluhom, izdelki drugih pa so predvsem namenjeni ... dobri zabavi. Uživajte v poslušanju!

Andy Cole
Andy Cole, upokojeni nogometaš, ki zdaj opravlja delo trenerja, je s 187 goli še vedno na drugem mestu najuspešnejših strelcev v Premier ligi. Mnogo manj uspešen je bil pri skoku v glasbene vode, saj se njegova skladba Outstanding ni uvrstila niti na lestvico top 40.

Pele
Brazilski nogometni virtuoz, za mnoge tudi najboljši nogometaš vseh časov, ni spreten le z žogo, ampak mu prsti uspešno drsijo tudi po kitari. To pa še ni vse - na rodni zemlji je izdal tudi nekaj svojih pevskih albumov, na katerih je prepeval v ritmih sambe, poleg tega pa je v celoti poskrbel tudi za filmsko glasbo za film Pele iz leta 1977.

Moštvo Liverpool
Angleško nogometno moštvo z Anfielda, Liverpool torej, je leta 1988 posnelo nekakšen rap, ki je zaradi neposrečenega besedila naletel na precejšnji posmeh v glasbeni javnosti, množicam pa so se verzi "Liverpool FC is hard as hell, United, Tottenham, Arsenal, Watch my lips, and I will spell, 'Cause they don't just play, but they can rap as well ..." tako priljubili, da se je pesem uvrstila na tretje mesto britanske lestvice.

Didier Drogba in Michael Essien
Temnopolta zvezdnika Chelseaja, Didier Drogba iz Slonokoščene obale in Michael Essien iz Gane, sta leta 2007 sodelovala pri pesmi Skins, s katero sta pozivala k prenehanju rasizma. Pesem je sicer delo skupine Wills and The Willing.

Glenn Hoddle in Chris Waddle
Angleška nogometaša, ki sta danes že v nogometnem pokoju, sta si vzela odmor od brcanja žoge in leta 1987 posnela pesem Diamond Lights. Njuno petje je najbolje čim prej pozabiti, kljub temu pa se je pesem uvrstila na 12. mesto lestvice Top of the Pops.

Ryan Babel
Po rodu je Nizozemec, igra za Liverpool, njegov glasbeni vzdevek pa je Rio. Ryan Babel je združil moči z nizozemskimi raperji z imeni Lange Frans, Baas B, Darryl, Ali B in U-Niq, posnel pa je tudi rapskladbo z nogometašem Roystonom Drenthejem.

Paul Gascoigne
'Enfant terrible' angleškega nogometa Paul Gascoigne je s skupino Lindisfarne prepeval o - mesnih štručkah. Glasbeniki so se prijemali za glavo, pesem pa se je kljub temu uvrstila na drugo mesto britanskih lestvic.

Alexi Lalas
Nekdanji ameriški nogometaš Alexi Lalas je morda najuspešnejši pevec med nogometaši - in obratno. S svojo skupino Gypsies je izdal dva albuma, nato pa še enega samostojnega. Poleg tega je šel na turnejo s priznano zasedbo Hootie & the Blowfish.

Morten Gamst Pedersen
Norveški reprezentant in član angleškega moštva Blackburn je tudi član norveškega 'boy banda' The Players, ki ima že pretirano solzave pesmi. Dober primer je njihova skladba This Is For Real.

Slaven Bilić
Selektor hrvaške reprezentance Slaven Bilić je pred lanskim evropskim prvenstvom s svojo metalskupino Rawbau, v kateri igra kitaro, posnel navijaško pesem Vatreno ludilo.

Djibril Cisse
Francoz Djibril Cisse, znan po menjajoči barvi las, je posnel skladbo z naslovom Shake My Play Mo, Bitch.

Slaviša Stojanović
Seveda ga imamo tudi Slovenci. Trener Slaviša Stojanović je s pevskim in kitarskim znanjem navduševal v duetu z Alenko Gotar v televizijski oddaji Zvezde pojejo, tudi pozneje pa se je glasbenikom rad pridružil na odru.

Cristiano Ronaldo
Petju se ni mogel izogniti niti lepotec z Madeire Cristiano Ronaldo, ki je glasilke ogrel v reklami za portugalsko banko. Kritike niso bile preveč dobre, bolj so šle v smeri: "Cristiano, prosim, nikoli več ne poj ...!"

Italijanski zvezdniki
Čudno bi bilo, da ne bi petje potegnilo tudi italijanskih nogometnih 'bogov'. Ti so se pred leti združili, si nadeli slušalke in stopili pred mikrofon s humanitarnimi nameni. Prepevali so skladbo Adriana Celentana.

Različni zvezdniki
Za kampanjo proti širjenju aidsa - in ne za himno Manchester Uniteda, kot bi morda sklepali po naslovu pesmi - Love United, pa se je pred leti nabrala četica zvezdnikov z vseh vetrov - od Fabia Cannavara, Zinedina Zidana, Thierryja Henryja do Luisa Figa, Fabiena Bartheza, Ronaldinha ...