Takole so se pred Princeovim posestvom aprila zbirali žalujoči. Foto: Reuters
Takole so se pred Princeovim posestvom aprila zbirali žalujoči. Foto: Reuters

Oboževalci kultnega glasbenega ustvarjalca so se v četrtek gnetli pred posestvom pokojnega glasbenika Paisley Park v Chanhassenu v Minnesoti. Vrata posestva so se odprla prvič po Princeovi smrti, vendar so se še isti dan zaprla, saj sodišče še ni odločalo o prošnji, da bi posestvo postalo muzej.

Obiskovalce je najprej čakala vožnja po posestvu, nato pa so si pod budnim očesom skrbnikov posestva lahko ogledali tudi hišo. Avlo so že preuredili v spominsko sobo, v središče katere so postavili vijolično žaro s Princeovim pepelom. Oboževalci so se lahko sprehodili tudi skozi pisarno in snemalni studio pokojnika, ki sta ostala nedotaknjena vse od aprila.

Obiskovalka Diane Fluin je povedala, da je bilo vzdušje v glasbenikovi hiši spokojno: "Vsi smo bili tiho, nekateri so jokali in se objemali."

Vrata bo Paisley Park ponovno odprl v petek, novih vodenih ogledov pa za zdaj ne načrtujejo. Čeprav so skrbniki Princeove dediščine želeli, da bi glasbenikov dom že ta mesec postal muzej, bo po poročanju CNN-a sodišče v Chanhassenu o njihovi prošnji odločalo šele decembra.