Bode z ženo Morgan pred nedavno podelitvijo športnih nagrad ESPN-a. Foto: Twitter
Bode z ženo Morgan pred nedavno podelitvijo športnih nagrad ESPN-a. Foto: Twitter
Sara McKenna z malim Bodejem. Foto: Twitter
Morgan je fantka sprejela v svojo hišo z razkošno zabavo - in napisom Nathaniel. Foto: Twitter

Sara McKenna, 27-letna gasilka, manekenka, pilotka in nekdanja marinka, kot se opisuje na Twitterju, je svoj gnev nad Millerjem v zadnjih mesecih razlivala po družbenih omrežjih, na sodišču in v medijih. Srž spora je njun sin, plod lanskega nekajmesečnega razmerja, tik preden je Miller spoznal igralko odbojke Morgan Beck in se poročil z njo.

"Bodeju je bilo precej bolj pomembno igranje golfa in udeleževanje na športnih dogodkih kot pa njegov otrok, ki sem ga nosila," je McKenna povedala za New York Post. "Rekel mi je, naj splavim, da je prezaposlen s hokejskimi tekmami in igranjem golfa." Ko je McKenna splav zavrnila, pa se smučarski zvezdnik ni niti toliko potrudil, da bi šel z njo na ultrazvok, je še dejala. Ob tem je pokazala tudi Millerjevo SMS-sporočilo: "Ne vem. Ne bom tega počel s tabo, Sara. Sama si sklenila to odločitev, ki je v nasprotju z mojimi željami, in sam nisem imel nobene izbire pri tem. Sama boš morala to opraviti."

Sodišče na strani Millerja
Dan po tem, ko je manhattansko družinsko sodišče razsodilo v prid Millerja, da mora umazana bitka za skrbništvo potekati v Kaliforniji, kjer Miller zdaj živi, je McKenna medijem razkrila, kako je njuna kratka romanca postala "najhujša napaka mojega življenja". Bode in Sara sta se začela dobivati aprila 2012, maja ji je že rekel, da bo morala pristati na to, da bo imela "najmanj štiri otroke" z njim. To ji je 35-letni olimpijski zmagovalec zapisal v SMS-sporočilu, ki ga je končal s smeškom s srčki v očeh.

"Bilo je tipično pocukrano razmerje," pravi danes ona. A Millerjeva želja po otrocih se je naglo spremenila, ko mu je v oči padla Morgan Beck, trdi McKenna. "V pisarni svojega agenta v New Yorku je videl viseti njeno fotografijo in ga takoj prosil za njeno številko. Ko sva bila na Floridi - kjer je bil spočet najin sin -, je on že skoval načrt, da gre gledat eno izmed njenih tekem, in naslednja stvar, ki jo je rekel, je bila, da je bila ljubezen na prvi pogled." Par se je po le nekaj mesecih poznanstva zaročil, oktobra poročil, novembra pa naznanil, da pričakujeta otroka. Morgan je kmalu zatem utrpela spontani splav.
McKenna pa je pet mesecev pred rokom dobila lažne popadke, kar je njen zdravnik pripisal stresu. To je bilo tisti dan, ko ji je Morgan sporočila, da hočeta otroka zase, Bode pa polno skrbništvo nad njim. Samuel Bode Miller McKenna se je rodil 23. februarja letos, potem ko se je McKenna preselila v New York. Iz sodnih dokumentov je razvidno, da je Miller dejal, da je McKenna "v tretjem tromesečju in z zdravniškimi priporočili, naj počiva, pobegnila v New York samo zato, da bi tam poiskala njej bolj naklonjenega sodnika".

Sina želi preimenovati
Miller je tudi dejal, da bi bil on bolj sposoben skrbeti za otroka. "Z ženo imava vilo s petimi spalnicami na 11 akrih z odlično, ograjeno okolico," je povedal. Poleg tega pa je Miller zaprosil tudi, da se otrokovo ime spremeni v Nathaniel Kinsman Skan Miller, v spomin na njegovega pred kratkim umrlega mlajšega brata, Nathaniela Kinsmana Everja Chelona Skana Millerja.
29-letni Chelone, obetaven deskar, je umrl aprila za posledicami epileptičnega napada. Ko je McKenna pred kratkim pripeljala fantka v Kalifornijo na obisk k očetu, je Morgan zanj pripravila zabavo ter po hiši razobesila slinčke in balone z napisom "Nathaniel".

Razburjena McKenna, ki na Twitterju redno izliva svoj bes nad Millerjem, je bila s svojim odvetnikom pred kratkim tudi gostja CNN-ove oddaje CNN Newsroom, kjer je razložila, da se je iz Kalifornije preselila v New York, ker se je tam vpisala na univerzo in da se to - glede na to, da je bila v tistem času še noseča (v osmem mesecu) - ne bi smelo smatrati kot "ugrabitev otroka", kot je to označilo newyorško družinsko sodišče. McKenna tudi pravi (kar dokazujejo SMS-sporočila, ki jih je shranila), da Bode sprva ni želel niti opraviti testa očetovstva, McKenni pa je prepovedal vsakršne stike z njim ali z Morgan.

Miller ima sicer še eno hčerko, petletno Nessyn Dacey, iz še ene bežne zveze z neko Američanko.