Clarkova je postala eden izmed najprepoznavnejših obrazov serije Igra prestolov. Foto: EPA
Clarkova je postala eden izmed najprepoznavnejših obrazov serije Igra prestolov. Foto: EPA
Daenerys Targaryen (Emilia Clarke)
Daenerys Targaryen so v seriji pripadniki ljudstva Dothraki klicali khaleesi, kar pomeni kraljica. Foto: YouTube
Emilia Clarke
Igralka velikopotezno nadaljuje svoj igralski pohod na velika platna. Foto: EPA

Zdravniki so po poročanju National Enquirerja ugotovili, da je 26-letna igralka prestala možgansko anevrizmo. Clarkova je ta podatek skrivala pred svojimi bližnjimi in igralsko ekipo, saj se je bala, da bo zaradi bolezni morala zamuditi snemanja serije. Svojo bolezen je skrivala, vse dokler glavoboli niso postali neznosni.

"Ko smo izvedeli, da je v bolnišnici, smo se zelo prestrašili. Tako mlada je in prav nihče ni pričakoval, da jo bo doletela takšna bolezen. Emilia se zdaj počuti bolje, a nihče ne ve, kaj je izzvalo anevrizem," je dejal vir za National Enquirer. Predstavniki za stike z javnostjo igralke novice o njenem zdravstvenem stanju niso ne potrdili ne zanikali.

Igralka na snemanju nove sezone v Dubrovniku oktobra ni dajala znakov, da bi bilo z njo kar koli narobe. Vsaj tako zatrjujejo hrvaški viri. Za Britanko so sicer sanjski meseci, saj je v času predvajanja serije postala ena izmed najbolj zaželenih britanskih igralk po Carey Mulligan. Čez lužo so jo vzeli za svojo.

Med odmorom snemanja Igre prestolov so jo lahko Američani med drugim spremljali na Broadwayu v predstavi Zajtrk pri Tiffanyju. "Sem običajno dekle," pravi sama zase. "Prišla sem iz maminega trebuha in rekla: 'Igralka bom!' Potem sem dopolnila 18 let, šla v igralsko šolo in vadila tam tri leta. Leto po tem, ko sem jo zapustila, sem dobila vlogo v Igri prestolov in drami Spike Island," je v pogovoru za Independent pred časom svoje začetke opisala Clarkova.

Tisti njeni prizori v Igrah prestolov
Podobno kot njen lik v Igrah prestolov si je tudi igralka nabrala moč v zadnjih treh sezonah oz. večjo samozavest. "Ni samo fantazijska serija," je dejala in dodala: "Liki so bogato zastavljeni in kompleksni." A serijo so zaznamovali predvsem prizori golote, kjer je svoj delež odigrala tudi Clarkova. "Ljudje morajo samo vtipkati na YouTubu Igra prestolov in videli bodo več, kot bi kdaj koli videli v kadi," se je šalila na račun svojega za zdaj najbolj markantnega prizora v seriji, ko stopi gola iz kadi v tretji sezoni.

Serija, ki ji je spremenila življenje
Igra prestolov ji je - kot priznava sama - popolnoma spremenila življenje. "Od prvega dne na snemanju je moje življenje precej neprepoznavno," pravi sama. A ne ostaja na mestu, v njenih mislih so že novi filmski projekti.

Sklenila je snemanje filma Dom Hemingway, v katerem igra odtujeno hčerko lika, ki ga upodablja Jude Law. Prav tako bo kmalu končala adaptacijo romana Andrea Dubusa The Garden of Last Days, ki ga je pomagal napisati in režirati James Franco (s katerim so jo mediji povezovali v zasebnem življenju in celo razglasili za zaročenca), v njem pa igra striptizeto.