Sestra Willow (levo) je brata spremljala tudi na premieri njegovega filma Karate Kid na Japonskem. Foto: EPA
Sestra Willow (levo) je brata spremljala tudi na premieri njegovega filma Karate Kid na Japonskem. Foto: EPA
Družina Smith
Will in Jada nista ena tistih staršev, ki so se odločili, da otrok ne želijo izpostavljati medijem, saj sta prepričana, da sta ju dobro pripravila na zvezdništvo. Foto: EPA

Gre za že zdaj slavna otroka še bolj slavnih staršev, Willa Smitha in Jade Pinkett Smith, ki se znajdeta v središču žarometov, kjer koli se pojavita. Slikanja, snemanja, oboževalci, intervjuji, trači - Willow in Jade sta postala prava zvezdnika kljub rosni mladosti.

Ko Jaden postane "Karate Kid"
Starejši izmed dvojca je fant, 12-letni Jaden, ki se je prvič na velikem platnu ob svojem očetu pojavil v filmu V iskanju sreče, ki si je pridobil celo nominacijo za oskarja, še pred tem pa je pomagal sestri v njenem videospotu, predelavi zimzelene skladbe Billa Withersa Just the Two of Us.

Pravi "hit" pa je simpatični in nadvse prikupni Jaden postal v najnovejši predelavi filmske uspešnice Karate Kid, v kateri je zaigral zvedavega fantiča, ki ga po preselitvi v Peking ustrahujejo kitajski najstniki, zato rešitev najde v kungfuju. A to ni edini njegov talent, saj si čas krajša tudi z rapanjem, poleg tega pa se preizkuša tudi kot avtor pesmi in plesalec.

Willow se "igra" z lasmi
Še tri leta mlajša je Willow, ki pa za "velikim bratom" prav nič ne zaostaja po nadarjenosti. Devetletnica igra in poje, igralski debi je doživela pred tremi leti v filmu Jaz, legenda, zdaj pa se je našla predvsem v glasbi. Septembra je tako izdala novi singel Whip My Hair, ki si ga je na YouTubu ogledalo že več kot sedem milijonov ljudi, in že podpisala dogovor z glasbeno založbo Roc Nation, za katero stoji sam Jay-Z.

"Willow je brez dvoma navdušena nad Rihanno, ima jo za svojo veliko vzornico. A skušamo jo prepričati, da je bolje, da razvije svoj lastni prepoznavni slog, da jo obranimo pred tem, da postane 'mini Rihanna'. Tako Willow kot Jaden sicer dobro vesta, kaj hočeta, obožujeta modo in želita se oblačiti kot odrasli," je dejala ena izmed njunih stilistk Mariel Haenn.

Sta tudi mlada ambasadorja
Willow sicer priznava, da si je vedno "želela biti tako slavna kot njena mamica in očka", a je želela počakati, da nekoliko odraste. V njenem primeru to pomeni - da dopolni devet let. "Zdaj sem pripravljena, da svetu nekaj pokažem, postanem slavna in pomagam ljudem." Z bratom sta - tako, kot to delajo "veliki", že ustanovila dobrodelni sklad Project Zambia, ki v tej afriški državi pomaga otrokom, ki so zaradi aidsa ostali brez staršev.

In s kakšnim nasvetom sta zakonca Smith "mladi rod" poslala v svet? "Kar naprej sta nama ponavljala: Ne bojta se biti to, kar sta v resnici. Tudi takrat, ko se znajdeta pod žarometi in vaju opazuje množica."

Willow Smith - Whip My Hair

Predstavitev filma Karate Kid z Jadenom Smithom