Čeprav je zagrizena demokratka, je Maria pomagala Arnieju pri guvernerski kampanji. Končala se je uspešno, saj je Schwarzenegger leta 2003 premagal demokrata Graya Davisa. Foto: Reuters
Čeprav je zagrizena demokratka, je Maria pomagala Arnieju pri guvernerski kampanji. Končala se je uspešno, saj je Schwarzenegger leta 2003 premagal demokrata Graya Davisa. Foto: Reuters
Arnold Schwarzenegger
"Schwarzi" je februarja dejal, da je pripravljen obuditi filmsko kariero. Trenutno dela pri televizijski oddaji in stripu, zaigral pa naj bi tudi v novem Terminatorju. Foto: EPA

"Schwarzijev" predstavnik je zapisal, da želita zakonca v miru razmisliti o prihodnosti njunega odnosa, zato potrebujeta mir in razdaljo. Še naprej pa bosta skupaj skrbela za svoje štiri otroke. "Znašla sva se v obdobju, ki za oba pomeni veliko osebno in karierno spremembo. Po dolgem razmišljanju, spominjanju, pogovorih in molitvi sva se skupaj odločila, da bo ločeno življenje za oba najbolje."

Iz pisma ni razvidno, kje bodo živeli otroci in ali bo kateri izmed njiju ostal na družinskem posestvu v Brentwoodu.

Na razpotju
Spomnimo, 63-letni Schwarzenegger, zapriseženi republikanec, je januarja končal sedemletno guvernersko delo, od takrat pa po svetu gostuje kot predavatelj, ponovno pa želi obuditi tudi filmsko kariero. Z Mario, članico politične dinastije Kennedyjevih, sta 25. obletnico poroke praznovala 26. aprila. Shiverjeva je na Facebooku nedavno zapisala: "Znašla sem se na razpotju, kar nikoli ni preprosto. Rada bi slišala od vas, kako ste se vi spopadli s takšno prelomno točko."

Ko je bil v Avstriji rojeni "Terminator" še guverner, se Maria in otroci nikoli niso preselili v Sacramento, prestolnico Kalifornije, ampak so ostali na posestvu v bližini Tihega oceana. Sacramenta za svoj dom nikoli ni sprejel niti Arnold, ki si je zato omislil zasebno letalo, s katerim se je prevažal med domom in službo.

Ni bil uspešen le on
55-letna Shiverjeva je ob Schwarzeneggerjevi izvolitvi opustila delo NBC-jeve dopisnice, v času, ko je bila "prva dama Kalifornije", pa je organizirala izredno uspešno vsakoletno konferenco žensk in obnovila muzej Kalifornije v Sacramentu. Pred nekaj meseci je izgubila očeta Sargenta, nekdanjega kandidata za podpredsednika ZDA.

Arnold in Maria sta se spoznala na dobrodelnem teniškem turnirju leta 1977, poročila pa sta se devet let kasneje. Za zdaj še ni znano, ali se nameravata tudi uradno ločiti.