Madonna je z zadnjim albumom požela slabši odziv, kot je bila vajena v svoji dolgoletni karieri. Foto: EPA
Madonna je z zadnjim albumom požela slabši odziv, kot je bila vajena v svoji dolgoletni karieri. Foto: EPA

Adi Lederman je decembra 2014 vdrl v računalnike številnih mednarodnih glasbenih zvezdnikov, med žrtvami je tudi Madonna. Dokopal se je do demoposnetkov skladb, ki jih je zvezdnica s svojo ekipo pripravljala za album Rebel Heart (tisti album, ki ga je pospremila ne najbolj posrečena oglaševalska kampanja na Instagramu).

Po temeljiti preiskavi, ki sta jo vodila FBI in izraelska policija, so Ledermana januarja aretirali. Na podlagi sodnih dokumentov, do katerih so se dokopali na spletni strani The Hollywood Reporter, je vdrl v račune storitve za shranjevanje vsebin iCloud.

Dokopal se je do računov tako Madonne kot njenega menedžerja. Že predtem pa je ukradel eno izmed njenih skladb leta 2012, ki jo je nato prodajal, namesto da bi jo le spravil na svetovni splet. Zaradi preteklih grehov je poleg zaporne kazni prejel še denarno - okoli 3.600 evrov.

Zaradi predčasne izdaje nedokončanih posnetkov z novega albuma Rebel Heart naj bi bila Madonna prisiljena izdati končni izdelek prej, kot je bilo načrtovano - mesece prej. Na koncu je z albumom dosegla najslabšo prodajo v zadnjih dvajsetih letih. Pomagal ji niti izid novega videospota, kjer so se (podobno kot pri Taylor Swift v videospotu za Bad Blood) pojavili številni zvezdniški kolegi.