V zadnjem času se spopada z anksioznostjo. Foto: Reuters
V zadnjem času se spopada z anksioznostjo. Foto: Reuters
zayn malik, gigi hadid
Ves čas mu ob strani stoji dekle Gigi Hadid. Foto: Reuters

Ne glede na vse uspehe, ki mu jih je uspelo nanizati v zadnjih letih, 23-letnik pravi, da ima precejšnje težave s samozavestjo. "Preprosto nisem prepričan o ničemer, kar počnem. Vedno si želim biti samo še boljši," je glasbenik dejal za Elle UK. "Zato javnost morda velikokrat misli, da sem aroganten."

Čeprav je njegov odhod iz fantovske skupine lani dvignil kar nekaj prahu, pa glasbenik odločitve ne obžaluje. "Zdelo se mi je, da mi delo v One Direction ne more ponuditi ničesar več. Potreboval sem nekaj drugačnega."

Kot razlog za odhod je takrat navajal, da potrebuje več časa zase stran od žarometov. "Ogromno se ukvarjam s tem, kaj si ljudje mislijo o meni. Pravzaprav bi si želel v celoti nadzorovati, kako sem predstavljen v javnosti, zato sem velikokrat anksiozen."

Koncerti sprožajo napade panike
"Nastopi v živo so bili v zadnjih mesecih zame precej zahtevni in so sprožali tudi napade panike," je dejal o zdravstvenih težavah, zaradi katerih je odpovedal tudi nekaj koncertov.

Manekenka Gigi Hadid je Maliku na družbenih omrežjih izrazila močno podporo, glasbenik pa je intervju izkoristil kot eno izmed redkih priložnosti, ko je spregovoril tudi o njunem razmerju.

"Zdi se mi, da se odlično ujameva zaradi njene inteligence," je dejal. "Poleg tega pa oba delava v zabavni industriji, zato se zavedava, kako naporno lahko postane."

Njegov prvi samostojni album, Mind Of Mine, sicer ni dosegel želenega uspeha, a Malik pravi, da je imel celoten ustvarjalni proces nanj zelo pozitiven vpliv. "Na tej plošči sem lahko izrazil vse, kar se je v meni nabiralo zadnjih šest let." Dodaja, da ga bo želja po ustvarjalnosti morda vodila tudi v igralske vode. "Če bi mi ponudili primerno vlogo, bi se definitivno želel preizkusiti tudi v tem."