Svojo zgodbo je z javnostjo delila, ker si želi, da pogovor o splavu več ne bi bil tabutema. Foto: Reuters
Svojo zgodbo je z javnostjo delila, ker si želi, da pogovor o splavu več ne bi bil tabutema. Foto: Reuters

"Na mojem današnjem ultrazvoku ni bilo utripa ... zato je konec ... Imam pa nekaj precej močnih in čudovitih utripov tukaj ob sebi," je Hilaria Baldwin zapisala ob družinski fotografiji, ki jo je delila na družbenem omrežju Instagram. "Obkrožena sem z ljubeznijo in vem, da imam srečo. Hvala vsem za podporo in za to, da ste z menoj delili svoje osebne zgodbe."

Slabo novico je sicer sporočila že pred prekinitvijo nosečnosti – približno teden dni prej –, ko je na Instagramu objavila, da ima občutek, da gre za spontani splav, dodatno pa je o njej govorila tudi v oddaji Today. "Skoraj prepričana sem, da se ta nosečnost ne bo obdržala. Ampak tako je – ko se odločimo, da bomo postali starši, moramo sprejeti dobre in slabe stvari."

Ob tem je dodala, da je svojo zgodbo o splavu delila, ker si želi, da pogovor o splavu več ne bi bil tabutema, saj so po njenih besedah ženske naučene, da se morajo s tovrstnimi stvarmi spopasti po tihem. Prav tako je izrazila tudi svoje spoštovanje do tistih družin, ki so se morale spopasti celo tudi z več splavi.

Igralca imata skupaj že štiri otroke, in sicer eno hčerko in tri sinove. Foto: Reuters
Igralca imata skupaj že štiri otroke, in sicer eno hčerko in tri sinove. Foto: Reuters

Uteho bo poiskala v družini

Na vprašanje, kako se bo spopadla s težko izgubo, je odgovorila, da čeprav se zaveda, kako težko je in si tega nikakor ne želi, pa vseeno razume. "To je narava in nekaj je najverjetneje narobe."

Dodala je, da ima doma še štiri otroke, ki ji bodo pomagali, hkrati pa se je zahvalila tudi oboževalcem za podporo. Z 61-letnim igralcem ima sicer petletno Carmen, triletnega Rafaela, dveletnega Leonarda in 10-mesečnega Romea, poroča Entertainment Online.

Za ameriški tabloid People je Baldwinova že pred časom priznala, da nikoli ni vedela, koliko otrok si želi, ampak da ji je materinstvo resnično všeč. "Z Alecom sva se pogovarjala, ali bi imela še enega otroka," je pred rojstvom najmlajšega sina Romea pojasnila pogovor z možem. "In rekla sva si, da bova poskusila, nad vsemi prejšnjimi sva bila presenečena in se spraševala, kako se nama je to zgodilo. To je edina nosečnost, ki sva jo dejansko načrtovala."