V 125. avtomobilnosti smo govorili o zastojih in vam pokazali nov Darsov pripomoček za tovornjakarje v zimskih razmerah. Foto: MMC RTV SLO
V 125. avtomobilnosti smo govorili o zastojih in vam pokazali nov Darsov pripomoček za tovornjakarje v zimskih razmerah. Foto: MMC RTV SLO

Zastoji so zaščitni znak in velika težava sodobne družbe. Zanimivo je, da so veliki tako v nerazvitih okoljih kot tudi v najbolj razvitih. Mogoče je ovrednotiti tudi, kako škodljivi so, koliko stanejo. V Evropi stanejo milijardo evrov socioekonomskih stroškov na dan. Mogoče je ukrepati. Kako, smo vam pokazali v oddaji.

Nato smo vam pokazali Darsov pripomoček, zaradi katerega tovornjakarji ne bodo imeli več izgovorov za sneg in led na ponjavah.

Nadaljevali smo s testom novega Volkswagnovega vozila, ki se pohvali s terenskimi zmogljivostmi, predvsem pa z izjemnim udobjem.

V novicah smo vam pokazali slovenski krst električnega hyundaija kone, utrinke s premiere knjige Usodna strast 2, praznovanja 50. obletnice trboveljskega prodajalca Malgaj ter z odprtja Ford stora, kjer smo se pogovarjali z gospodom iz vodstva evropskega Forda.

V nadaljevanju oddaje smo zarohneli z zgodbo o mali toyoti, s katero je mladi član dinastije na glavo obrnil ekotežnje svojih starešin. Začeli smo izbiranje novega slovenskega avtomobila leta in nadaljevali osnovno šolo varne vožnje, šli pa smo pa tudi mal' na zrak na Škotsko v muzej.

Podest za čiščenje snega in ledu s tovornjakov. Foto: MMC RTV SLO
Hyundai kona electric. Foto: MMC RTV SLO
Volkswagen touareg. Foto: MMC RTV SLO
Premiera knjige Usodna strast 2. Foto: MMC RTV SLO
Slovenski avto leta. Foto: MMC RTV SLO
Toyota yaris GRMN. Foto: MMC RTV SLO
Osnovna šola varne vožnje. Foto: MMC RTV SLO