Koncept je zrisala Bentleyjeva oblikovalska ekipa. Foto: Bentley
Koncept je zrisala Bentleyjeva oblikovalska ekipa. Foto: Bentley

Pri Bentleyju so si avtonomna vozila zamislili v kompletu s hologramskim postreščkom, udobno zofo in velikimi zasloni na dotik, vgrajenimi v vrata.
"Ekvivalent samodejnim vozilom pri Bentleyju ponujamo že stoletje, če upoštevamo, da ima veliko naših strank svoje voznike in zato udobno sedijo na zadnjih sedežih," pravi Bentleyjev oblikovalec Stefan Sielaff.
"Način življenja se bo v naslednjih 20 letih dramatično spremenil. Če pogledate svetovno populacijo, bo tri četrtine ljudi živelo v večmilijonskih mestih. Prepričan sem, da se vsi ne bodo prevažali z javnim prevozom. Vedno bo obstajalo povpraševanje po avtomobilih - še posebej luksuznih. Premožnejši se ne bodo želeli prevažati z javnim prevozom, ampak bodo želeli imeti svoja vozila. Avtonomna vozila bodo še dodatno spodbudila vožnjo v avtomobilih," dodaja Sielaff.
Bentley bi imel postreščka
Bentley je predstavil skico luksuznega avtomobila prihodnosti, ki zaradi tehnologije samodejne vožnje voznika ne bo več potreboval. Pri tem so si zamislili, da bo potnike med vožnjo animiral hologramski postrešček. Sielaff je pojasnil, da želijo z njim personalizirati raven komunikacije v vozilu. Pri Benleyju sicer niso želeli komunicirati, kakšna naj bi bila vloga holograma.
Si pa pri Bentleyju avtomobil prihodnosti predstavljajo z v vrata vgrajenimi velikimi zasloni na dotik in udobno zofo, ki bi nadomestila sedeže oziroma sedežno klop.