Avtomobilnost
(5)

Poudarki

  • Euro NCAP velarju podelil vseh pet zvezdic
  • Odlični rezultati športnih terencev
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 6 glasov Ocenite to novico!
false
Velar je potrdil odlične rezultate, ki jih za varnost v zadnjem času dosegajo športni terenci. Foto: Euro NCAP

Dodaj v

Ne le zmogljiv in luksuzen, temveč tudi zelo varen

Euro NCAP Range rover velar
6. oktober 2017 ob 06:50
Bruselj - MMC RTV SLO

Združenje Euro NCAP se je lotilo novega angleškega luksuznega športnega terenca in mu namenilo najboljšo oceno.

V sedmem nizu varnostnih preizkusov neodvisnega združenja Euro NCAP je prišel na vrsto samo en model. Tokrat je imel glavno vlogo Land Roverjev novi luksuzni športni terenec range rover velar. Ta je dosegel najvišji rezultat oziroma vseh pet zvezdic. S tem je potrdil trend odličnih rezultatov športnih terencev v zadnjih dveh letih. V tem obdobju je Euro NCAP pod drobnogled vzel 15 terensko obarvanih modelov in prav vsi so dobili prestižnih pet zvezdic.

Zadovolji na vseh področjih
Velar je dosegel najboljši rezultat za varnost odraslih potnikov, kjer je zbral 93 odstotkov možnih točk in s tem dosegel enega boljših rezultatov v tej kategoriji. Popolne varnosti ni pokazal le pri zaščiti prsnega koša potnikov v drugi vrsti pri čelnem trku. S 85 odstotki je dosegel zelo dober rezultat tudi za varnost otrok, kjer je letos zasedel tretje mesto za oplom grandlandom X, ki je dosegel 87 odstotkov, in za audijem Q5 s 86 odstotki. Malce slabše se je odrezal pri zaščiti peščev, kjer je dosegel 74 odstotkov vseh točk zaradi področja okoli žarometov, ki bi ga bilo mogoče izboljšati.

Na področju asistenčnih sistemov, brez katerih avtomobili po novem ne morejo več doseči vseh petih zvezdic, je velar dosegel 72 odstotkov, s čimer se je uvrstil na osmo mesto med vsemi modeli, ki so jih preizkusili letos, in na peto mesto med športnimi terenci, ki jih je združenje vzelo pod drobnogled od leta 2016 do danes.

Martin Macarol
Prijavi napako
Komentarji
5tane
# 06.10.2017 ob 08:41
Cena pa tudi za 5+. :)
zapravico
# 06.10.2017 ob 09:55
Res hud avto,ampak mnogo predrag za naše denarnice
Luka Novak
# 06.10.2017 ob 09:48
Združenje Euro NCAP se je lotilo novega angleškega luksuznega športnega terenca

.. Indijski lastnik, Angleška znamka.

Lotili pa so se praktično low budget primerka, glede na top izvedbo First Edition (približno 2x dražji od izhodiščnega).
Atomsk
# 06.10.2017 ob 09:03
V novo generacijo Land Roverjev je bilo očitno vloženega veliko truda. Ampak vseeno, niso vsi enako uspeli. Kjer so npr. manjši Evoque ali prestižni Range Rover ali športni, khm, Sport, res dizajnerski prsežki, Velar v živo izpade ponesrečen. Zadek je prevelik in nikakor skladen z eleganco, ki jo izžarevajo ostali našteti. Skratka, grd je :/
agrgab
# 06.10.2017 ob 07:49
Lp;

izjemen, kvaliteten, karizmatičen, všečen, .....nice car....
Sedi 5. Brez A.
Čist po mojem okusu.
Imel Evouqa, sanjal RR sporta,
a tole je pa lih uno kompromis vsega, kar si želim od avta.
SAAAAANJE.
Kazalo