Porsche cayman GT4 clubsport je zasnovan na cestni različici cayman GT4. Cena zanj bo znana po predstavitvi v Los Angelesu. Foto: Porsche
Porsche cayman GT4 clubsport je zasnovan na cestni različici cayman GT4. Cena zanj bo znana po predstavitvi v Los Angelesu. Foto: Porsche

Pri Porscheju so potrdili, da bodo na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, ki se začne 18. novembra, razkrili dirkalno različico modela cayman GT4 clubsport.
Takrat se bo začela tudi prodaja tega dirkalnika, ki je namenjen novincem v športnem avtomobilizmu. Porsche cayman GT4 clubsport ima vgrajen enak motor kot cestna različica modela GT4 - 3,8-litrski šestvaljni bokser pogonski agregat z močjo 283 kilovatov, ki jih razvije pri 7.400 vrtljajih v minuti in 420 Nm navora, ki je na voljo pri 4.750 vrtljajih v minuti.
V primerjavi s cestno izvedenko je hitrejši. Od 0-100 km/h pospeši 0,2 sekunde hitreje, čas pospeševanje je 4,2 sekunde. Končna hitrost ostaja enaka, 295 km/h.
Posebni dodatki
Dirkalna izvedba je ekskluzivno opremljena s Porschejevim menjalnikom z dvojno sklopko, prestavnimi tipkami na volanu in mehansko prečno zaporo na zadnji premi. Sprednja prema z vzmetnima nogama lahke konstrukcije izvira iz večjega brata, modela 911 GT3 cup, ki je osvojil 20 pokalov znamke Porsche po vsem svetu.
Zmogljivi zavorni sistem je opremljen z velikimi jeklenimi zavornimi koluti s premerom 380 milimetrov. Z le 1.300 kilogrami mase, to je 40 kilogramov manj od cestne različice, je lahkokategornik. Serijsko je opremljen s privarjeno varnostno kletko, tekmovalnim školjkastim sedežem in 6-točkovnimi pasovi.
Novi dirkalnik je mogoče naročiti pri Porsche Motorsportu v Weissachu, na severnoameriškem trgu pa ga bo prodajala družba Porsche Motor-sport North America. Za leto 2016 bo ta avtomobil med drugim homologiran tudi za tekmovalne serije, kot so Pirelli World Challenge, Continental Tire Sports Car.