Andraž se je podpisal pod nekaj znanih slovenskih reklam, kot je na primer tista za Barcaffe. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Andraž se je podpisal pod nekaj znanih slovenskih reklam, kot je na primer tista za Barcaffe. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Patrik Greblo in Andraž Hribar
Andraž je na Slovenski popevki sodeloval že leta 1998, ko je dobil nagrado za najboljšega debitanta. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Zmagovalec Slovenske popevke po mnenju strokovne komisije - slavil je z balado Po čem diši ta dan, je v MMC-jevi spletni klepetalnici zabavno in iskreno odgovarjal na vaša vprašanja. Razkril je, da je po poklicu komunikolog, zato glasba ni njegova osnovna dejavnost.

O svojem medijskem mrku pa je dejal: "Nisem se sam odločil, da se ne bom več pojavljal. Imam občutek, da je moji 'slavi', po začetnem vzgonu in vzponu, rahlo pošla sapa. Menim, da ga ni junaka, ki bi bil ves čas na samem vrhu. Morda sem v zadnjem obdobju tudi malo manj delal (zadnjo plošča Narobe ton sem izdal decembra 2008). Čas pa letiiiii... No, zdaj snemam novo ploščo (že kakšno leto in pol) in upam, da bo ta zmaga pospešila produkcijo."

Celoten klepet lahko preberete TUKAJ.

Na dobronameren namig bralca, da bi se moral več pojavljati na družabnih prireditvah in v revijah, pa je cinično odgovoril: "Hvala za marketinški napotek. Se strinjam, v družbi plastičnih se te bolj vidi. Ampak, jeb***, nisem več prepričan..."

"Doletele so me vse krize hkrati"
Kakšni so torej Andraževi pevski cilji? "Sem predvsem avtor, potem zaljubljen v kitare (vseh vrst in oblik), potem pa pevec. Čisto na koncu pa je v meni še en majhen striček, ki si želi slave. Hvala materi naravi, ga praskanje po papirju in kitari ter prepevanje učinkovito mirijo. Sem pa tja pa zmaga, tako kot v nedeljo, na primer." Že zdaj pa je povabil na koncerte, ki bodo pozno jeseni in decembra.

Glasbenik, ki ima dva otroka in živi v Kočevju, je še dodal, da je tekme slovenske reprezentance na EuroBasketu sicer spremljal, da pa je "njegov" šport tenis, hodi celo na turnirje. Kaj pa kriza, jo kaj občuti? "Seveda, vse krize naenkrat so me zapopadle (tudi tista srednjih let me čaka :-) Ampak ker gre za povsem normalne cikle (gospodarske in življenjske), sem zmerno optimističen," je končal klepet Andraž, ki ni znal ponuditi recepta za glasbeni uspeh. "Glasbeni svet ima sicer zakonitosti (dober, zanimiv glas, lep stas (zelo relativno), aktualnost ...), recepta pa ni. Zato: iskreno in pošteno, do sebe in publike ..."