Anja ne pogreša nastopov in delovnega ponočevanja, nam je zaupala po pogovoru. Foto: Lidija Mataja
Anja ne pogreša nastopov in delovnega ponočevanja, nam je zaupala po pogovoru. Foto: Lidija Mataja
Kakšna so jutra Anje Rupel?

Pevka danes vstaja okoli šeste ure zjutraj, to je čas, ko je včasih prihajala domov s koncertnih odrov. "Oboje je bilo naporno takrat. Do jutranjih ur nastopati ... Ampak sem vsaj tisti del jutra in dneva prespala. Zdaj pa se mi tudi zgodi, da imam do poznih ur kakšno prireditev in moram tudi zjutraj vstati," priznava, da premalo spi, saj nikoli ne zaspi pred eno zjutraj.

Anja na radijske valove pošilja že tretji singel z njenega lanskega albuma Ostani do konca, z naslovom Novo jutro, ki naj bi simboliziral nov začetek.

"Ta neki začetek je bolj mišljen kot simbolično, glede na tekst, ki govori o nekem novem jutru, ki govori o simboliki nekega novega pričakovanja, novega začetka," je razložila pevka in avtorica besedila.

Celoten pogovor z Anjo si lahko pogledate v videu desno.

Pod stresom je najučinkovitejša
Besedilo za Novo jutro je, kot številni druga, prišlo izpod njenega peresa, zato smo jo povprašali, kako poteka njen celoten ustvarjalni proces.

"Če nimam nekega roka, datuma, da mora biti nekaj narejeno, potem jaz delam to zelo počasi in se vlečem. Če imam rok, naredim tudi v enem dnevu," je razložila in dodala: "Se mi je zgodilo nekaj mesecev nazaj - en mesec - me je klicala Rebeka (Dremelj op. a.) in me prosila za en tekst in sem jo vprašala, do kdaj ga pa potrebuješ, in je rekla, da do jutri zjutraj. In sem delala skoraj vso noč in sem ga naredila."

Pisanje ji predstavlja službo
Priznava, da ji nekatera besedila ne povzročajo preglavic, saj jo k pisanju povleče že sama glasba: "Ali pa sem že jaz v takšnem stanju, da mi zelo tečejo besede. Kakšni teksti mi pa ne gredo ali pa se moram prav usesti, kot da bi delala kaj drugega - služba - se usedem in rečem: 'Aha, zdaj moram.'"

Od Kreslina do Dan D
Anja je še razkrila, da so jo v zadnjem času prepričala predvsem besedila Vlada Kreslina: "Zelo všeč mi je njegov singel Krasen nov svet." Tudi na splošno rada prisluhne kantavtorjem in tudi besedilom novomeške zasedbe Dan D.

Kakšna so jutra Anje Rupel?