Dvojčici Prusnik in Eva Boto so končne zmagovalke oddaje Misija Evrovizija! Foto: Žiga Culiberg
Dvojčici Prusnik in Eva Boto so končne zmagovalke oddaje Misija Evrovizija! Foto: Žiga Culiberg
Nika Zorjan
Nika Zorjan se je morala posloviti. Foto: MMC RTV SLO
Sodniki
Sodniki si niso bili edini, katero tekmovalko poslati v Azerbajdžan - Darja Švajger se je odločila za Evo Boto, Tina Marinšek za dvojčici Prusnik, Jonas je dejal, da navija za Evo Boto in dvojčici, Raay pa je izpostavil Niko Zorjan. Foto: MMC RTV SLO
Misija Evrovizija
Končala se je finalna oddaja Misija Evrovizija! Foto: MMC RTV SLO

Nocoj so vse nastopajoče nedvomno dale vse od sebe - zapele so kar tri pesmi, toda na koncu se je morala Nika Zorjan kljub vsemu posloviti, dvojčici Prusnik in Eva Boto pa se veselijo zmage na Misiji Evroviziji in se zavedajo, da jih čaka še trdo delo do Eme 2012, ki bo na sporedu 26. februarja.

O zmagovalkah pa ste nocoj tako odločali tudi vi - na Emo 2012 se je namreč uvrstila ena zmagovalka po izboru gledalcev in ena po izboru sodnikov. Eno so naprej torej poslali vaši glasovi, drugo pa glasovi sodniške četverice.

Najprej čas za že znane pesmi
Številko 1 je imela nocoj Nika Zorjan, ki je najprej zapela pesem Listen, ki jo je zapela tudi v svojem debitantskem nastopu na Misiji Evroviziji. Pod številko 2 sta se predstavili dvojčici Prusnik, ki sta zapeli pesem Samo malo, ki jo je zanju za eno izmed prejšnjih oddaj priredil Jonas Žnidaršič. S številko 3 pa je na oder stopila Eva Boto in spet zapela pesem Because Of You.

Minute za evrovizijske zmagovalke
Nato so prišle na vrsto evrovizijske uspešnice - Nika Zorjan je v francoščini zapela pesem Ne partez pas sans moi, s katero je leta 1988 Celine Dion pripela zmago Švici. Sledili sta dvojčici Prusnik, ki sta v ukrajinščini zapeli Wild Dances, s katero je Ruslana leta 2004 prinesla zmago Ukrajini. Eva Boto pa je v angleščini zapela aktualno evrovizijsko zmagovalko - pesem Running Scared, s katero sta Ell in Nikki poskrbela, da je šla zmaga v Azerbajdžan. Tekmovalke so nato premierno predstavile pesem (himno) Misija Evrovizija z naslovom Čas za nas, ki je poleg že znane melodije zdaj dobila tudi besedilo.

Vsak je imel svojo favoritinjo
Po končanih nastopih je voditelj Klemen Slakonja za mnenje povprašal sodnike - katero tekmovalko bi oni poslali v Azerbajdžan. Darja Švajger se je odločila za Evo Boto, Tina Marinšek za dvojčici Prusnik, Jonas je dejal, da navija za Evo Boto in dvojčici, Raay pa je izpostavil Niko Zorjan.

Da ponovimo ...
Na poletne avdicije se je prijavilo 350 kandidatov, sodniki pa so med njimi izbrali 32 najboljših, ki so dobili svoj prostor v novi oddaji z naslovom Misija Evrovizija, ki je bila na sporedu ob nedeljah zvečer. Prve tedne so izpadli po štirje tekmovalci na oddajo, dokler ni ostalo le še osem najboljših, nato pa se je v vsaki oddaji poslovil po en tekmovalec.

In tako smo prišli do zadnje oddaje, ko so v igri ostala še tri dekleta, a tudi danes se je ena poslovila, zmagovalki Misije Evrovizija pa sta dve. Eva Boto in dvojčici Prusnik se bodo tako do konca februarja pripravljale na zadnje dejanje letošnjega slovenskega evrovizijskega izbora - na Emo 2012. Da, prav tisto Emo, na kateri Slovenija že skoraj dve desetletji izbira slovenskega potnika na Evrovizijo! A vse do letošnjega izbora smo bili vajeni velikega festivalskega koncepta, saj smo vsako leto izbirali med 10 ali več znanimi glasbeniki, ki so se potegovali za zmago.

V letu 2011 pa so se v razvedrilnem programu odločili za spremembo in šli potnika v Azerbajdžan z Misijo Evrovizija iskat med neznane obraze. Misija Evrovizija je tako nocoj dala dve (do zdaj povsem neznani) zmagovalni pevki - in samo ti dve se bosta pomerili na februarski Emi. Na Emi 2012 si bodo tako nasproti stale samo Nika & Eva Prusnik in Eva Boto!

Takrat Slovenci ne bomo izbirali samo potnice v Baku, pač pa tudi pesem, s katero se bomo konec maja predstavili Evropi - v naslednjih tednih bodo namreč posebej za obe današnji zmagovalki glasbeni strokovnjaki napisali čisto nove pesmi, vaši glasovi pa bodo na Emi 2012 nato odločili, katera izmed obeh deklet potuje v Azerbajdžan in s katero pesmijo bo tam predstavljala Slovenijo!