Med delom v obratu se je Pahor spotil, zato se je moral med malico preobleči. Foto: BoBo
Med delom v obratu se je Pahor spotil, zato se je moral med malico preobleči. Foto: BoBo

Neuradna volilna kampanja pred predsedniškimi volitvami je že v polnem teku. Kandidati se za pozornost javnosti potegujejo na različne, tudi dokaj neobičajne načine.

Tako je Borut Pahor v okviru svojega projekta SKUPAJ spodbujajmo drug drugega obiskal tovarno nogavic Ana v Starem trgu ob Kolpi. Omenjeni projekt so si v Pahorjevem volilnem štabu zamislili kot "obliko srečevanja in razpravljanja o prihodnosti Slovenije, zlasti skozi skupno delo, probleme in priložnosti".

V prihodnjih dneh in tednih naj bi se predsedniški kandidat v različnih slovenskih krajih "družil, delal in se pogovarjal z različnimi poklicnimi, generacijskimi, socialnimi in drugimi skupinami". Obiskati namerava delavce, kmete, ostarele, nezaposlene, mlade, inovatorje, umetnike, študente, podjetnike in druge ...

Pred dnevi je zakrožila novica, da predsednik Danilo Türk (tudi aktualni predsedniški kandidat) v izboru za najboljšega didžeja na svetu podpira DJ Umeka. Zanimivo bo videti, kaj pripravljajo ostali kandidati, predvsem Milan Zver, ki zaokroža trojico najresnejših "konkurentov" za predsedniški stolček.