Tina pravi, da ve, v kaj se je spustila, in prepričana je, da bo svetovni izbor za mis sveta zanjo velika izkušnja. Čeprav je dejala, da sreče ne potrebuje, pa bo s seboj vzela vezeno štiriperesno deteljico, ki so ji jo za srečo podarili prijatelji. Foto: MMC RTV SLO
Tina pravi, da ve, v kaj se je spustila, in prepričana je, da bo svetovni izbor za mis sveta zanjo velika izkušnja. Čeprav je dejala, da sreče ne potrebuje, pa bo s seboj vzela vezeno štiriperesno deteljico, ki so ji jo za srečo podarili prijatelji. Foto: MMC RTV SLO
Tina o občutkih pred odhodom
Predaja krone

Od začetka oktobra uradno najlepša Slovenka Tina Petelin je tako po mesecu dni od razglasitve dobila tudi krono. Srebrno krono je oblikovala Helena Umberger, po njenih besedah pa se njena vrednost vrti okoli 6.000 evrov.

Tadeja namesto na predajo na izpit za motor
24-letni Tini bi morala krono predati njena predhodnica Tadeja Ternar (zaradi obveznosti se ni udeležila niti letošnjega izbora najlepše Slovenke), vendar se je prva mis Slovenije, ki je lento nosila dve leti zapored, opravičila. Po besedah lastnika licence mis Slovenije Damirja Osredečkega je Tadeja v zadnjem trenutku sporočila, da se zaradi opravljanja izpita za motor v Murski Soboti predaje ne bo udeležila.

"Veliko je bilo spraševanja o kroni, kje je, zakaj je ni. Zdaj veste, zakaj je ni bilo. Mi smo se potrudili, da Tino okronamo, preden gre na svetovni izbor," je ob predaji krone, ki jo je dobil iz rok Jureta Jeriča iz Zlatarne Celje, dejal Osredečki.

Prenos izbora mis sveta 2009 si boste lahko 12. decembra ogledali na 1. programu TV Slovenija. Neposredni prenos bo iz Ljubljane komentiral Andrej Hofer.

Letos tudi drugačen izbor oblikovalke
Tina se je poleg nove krone pokazala tudi v obleki in čevljih, s katerimi se bo predstavila na svetovnem izboru. In ravno tako kot je bil nekoliko nenavaden letošnji izbor nove mis Slovenije (Tina je bila za mis Slovenije razglašena kar na novinarski konferenci), so se organizatorji odločili tudi za nekoliko drugačen izbor oblikovalke obleke.

Kot je povedala oblikovalka Rika Zadravec, izbor oblikovalca letos ni potekal prek javnega razpisa. Izbrana je bila na podlagi svojih preteklih izjušenj. Po njenih besedah je tako obleka prvič oblikovana posebej za novo mis, "in ne tako kot v preteklosti, ko je bila najprej izbrana obleka in šele nato dekle".

V videih na desni si lahko ogledate, kaj je Tina povedala pred odhodom na svetovni izbor in predajo krone.

Po besedah Zadravčeve je "glavna zgodba obleke prav Tina". Izbrala je svilo v topli barvi, ki Tini najbolj pristaja. "Kroj obleke poudari Tinino telo in višino, obleka pa je oplemenitena z unikatno vezenino in kristali Swarovski," je povedala oblikovalka. Zlati čevlji z visoko peto so delo Rudolfa Lopatca, po besedah lastnika licence pa gre prav tako za "garantirano zgodbo".

Na letalo s 40 kilogrami prtljage
Tina bo v Johannesburg s seboj vzela dva kovčka. V 40 kilogramih vsebine bodo med drugim poleg predstavljene obleke še tri večerne in tri koktajl obleke, poleg tega pa še veliko modnih dodatkov in nekaj športnih oblek.

Nova mis Slovenije je pred odhodom (najprej se bo štiri dni mudila v Londonu) povedala, da zaupa ljudem, ki so jo ocenjevali. "Ko se podam v nekaj, se v to podam 100-odstotno in tako bom Slovenijo predstavljala dobro, kolikor se lahko da," je povedala in dodala, da se zaveda, da ima pri izborih veliko vlogo tudi politika.

Doma bodo zanjo navijali oče, mama in mlajša sestra ter peščica zelo dobrih prijateljev. "Tu pa so seveda še znanci, ki mi želijo najboljše," je sklenila.

Tina o občutkih pred odhodom
Predaja krone