Nekdanja televizijska voditeljica na Televiziji Slovenija Ivana Šundov Hojan je svoje vtise po modnih revijah delila z oblikovalko Uršo Drofenik. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nekdanja televizijska voditeljica na Televiziji Slovenija Ivana Šundov Hojan je svoje vtise po modnih revijah delila z oblikovalko Uršo Drofenik. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maja Ferme in Lorella Flego
Maja Ferme tokrat ni predstavila svojih kreacij na Fashion Weeku. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenske modne oblikovalke in Ivana Šundov Hojan
"Šopek" slovenskih modnih oblikovalk, ki so zaznamovale prvi večer ljubljanskega Fashion Weeka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Iryna Osypenko Nemec, Ivana Šundov Hojan, Maja Ferme in Sabina Remar so priznale, da imajo same veliko manj drzen osebni slog.

"Ko sem zelo na tleh, je samozavest bolj avantgardna kot oblačila v omari," je za MMC dejala nekdanja voditeljica na Televiziji Slovenija, ki že vrsto let živi na Hrvaškem.

Podobno kot Ivana ohranja svojo vez s tujino tudi Iryna. "Že nekaj let imam svojo modno agencijo, ki je postala moja prioriteta, prav tako pa tudi sama delam kot model," je dejala ukrajinska lepotica, ki je našla svojo ljubezen in delo v Sloveniji. Zase pravi, da ni ekstravagantni tip osebe, prisega na klasiko in sledi trendom.
"Ne kupujem pa slepo vsega, kar je moderno," je priznala Iryna in dodala: "Mislim, da v omari nimam kosa, ki bi ga lahko oblekla in bi kdo zaradi njega 'padel dol'."

Poslovni podvigi Sabine in Maje
Podobno kot Iryna je tudi nekdanja mis Universe Sabina Remar premišljena pri svojih nakupih.
"Jaz nimam nenavadnih kosov, imam zelo lepe. Včasih bi si želela imeti kakšnega 'odbitega', ampak potem me v trgovini privabijo veliko normalnejši kosi in premagajo mojo željo," je dejala manekenka, ki končuje študij kadrovskega menedžmenta. "Zdaj je res prišel čas, da končam to obdobje, saj mi prej zaradi vseh potovanj in odsotnosti od doma ni uspelo," je priznala Sabina.

V podobnem delovnem duhu je tudi oblikovalka Maja Ferme. "Jaz sem zelo delovno dekle, tako da nisem tako oblečena vsak dan, kot sem nocoj. Še pred uro in pol sem bila v supergah in delovnih oblačilih," je povedala Maja in dodala, da vsak kos oblačila zahteva svoj dogodek. Oblikovalka tokrat ne predstavlja svojih kreacij na Fashion Weeku, ampak svojo energijo usmerja na oblikovanje poročnih oblek in poslovno modo.

V spodnjem videu so se naše sogovornice razgovorile o drznosti svojega modnega sloga. Prav tako pa si lahko spodaj pogledate več utrinkov z družabnega dogajanja po modnih revijah prvega večera.