Z dvignjenimi peninami so v Celju veselo vstopili v leto 2012. Foto: Gregor Katič
Z dvignjenimi peninami so v Celju veselo vstopili v leto 2012. Foto: Gregor Katič
Maribor
V Mariboru je na prostem pričakalo okoli 20.000 ljudi. Foto: maribor-pohorje.si
Ljubljana
V prestolnici se je zbralo okoli 50.000 ljudi. Foto: BoBo
Ljubljana
V prestolnici so odštevali skupaj z Janom Plestenjakom. Foto: BoBo
Praznovanje prihoda novega leta

V Ljubljani se je silvestrovanja na prostem po ocenah udeležilo približno 50.000 ljudi. V Mariboru je novemu letu, ko bo mesto gostilo Evropsko prestolnico kulture, samo na novem Trgu Leona Štuklja nazdravilo več kot 20.000 ljudi.

Delite vaše fotoutrinke s silvestrovanja z nami.
Vabljeni, da jih naložite na Moj Splet.

V Mariboru se je na osrednjem silvestrovanju na Trgu Leona Štuklja zbralo več kot 20.000 ljudi, med njimi tudi veliko tujcev. Kot prvi jim je veliko sreče zaželel župan Franc Kangler, za zabavo pa so poskrbeli Tanja Žagar, Helena Blagne, Show Band Klobuk ter operni pevec Tim Ribič.

Na prostem so silvestrovali tudi v drugih večjih mestih. Celjani so, denimo, vstopili v novo leto ob zvokih Rok'n'benda na Trgu celjskih knezov. Glasno so v novo leto zakorakali tudi v Brežicah, kjer sta zbrane zabavala didžej Mate in skupina Parni Valjak Tribute Band. Vse zbrane pa je nagovoril tudi župan občine Ivan Molan.

Dogajanje v prestolnici na najdaljšo noč si lahko ogledate na tej povezavi.

Tudi v slovenski Istri se je veliko ljudi odločilo preživeti najdaljšo noč v letu na katerem izmed silvestrovanj na prostem, ki so jih priredile vse tri obalne občine. V Kopru so se ljudje lahko odločali med kar tremi koncertnimi prizorišči. Tako so na osrednjem Titovem trgu zaigrali člani zasedbe Pepel in kri, obiskovalce Pristaniške ulice je zabavala skupina The Sunglasses band, obiskovalci Taverne pa so zadnje ure starega leta preživeli ob zvokih skupine Cover Lover, Aniki Horvat in kantavtorju Zorana Predina.

Na Titovem trgu se je okoli 23. ure zbralo le približno tisoč ljudi. Najživahneje in najbolj množično je bilo sicer na koprskem nabrežju in v bližini Taverne. Prehod v leto 2012 so v Kopru kljub krizi pozdravili tudi z ognjemetom, ki pa je bil nekoliko skromnejši kot v preteklih letih.

V spodnji galeriji si lahko ogledate silvestrske utrinke iz Maribora (vir: Zavod za turizem Maribor), Celja (vir: Gregor Katič), Kopra (vir: TIC Koper) in Brežic (vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice). Utrinke iz drugih mest pa bomo objavili kmalu.

Praznovanje prihoda novega leta