Doša je pred kratkim predstavljal svoj prvenec v Kinu Šiška. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Doša je pred kratkim predstavljal svoj prvenec v Kinu Šiška. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Rojstvo sina je tako njemu kot njegovemu dekletu pred devetimi meseci popolnoma spremenilo življenje. Novo leto bo tako dočakal doma. "Ne vem, kdo ga bo pazil za novo leto, čeprav bi ga radi šli malo 'žurat'," je razložil za MMC. In kako se počuti kot očka raper? "To pa me vprašajte čez kakšno leto, dve. Za zdaj super," je bil jedrnat Doša, ki se je pred dnevi na podelitvi naziva ime leta na pobudo radijskega voditelja Andreja Karolija preizkusil v sovoditeljski vlogi.

Vladimir Kosović, ki je bolj znan pod umetniškim imenom Doša, se je slovenskemu prizorišču hiphopa predstavil že konec 90. let z dvojcem Da II Deuce, ki sta ga ustanovila skupaj z Anžetom Kacafuro. Nadarjeni raper in producent se je pozneje pridružil "crewu" Sami norci, katerega ustanovitelj je raper Nikolovski.

Leta 2007 je ustanovil samozaložbo Datura in k njej povabil nadarjene, še neuveljavljene raperje, ki vsak s svojim slogom pripomorejo k raznolikosti in hkrati enotnosti "crewa". Daturo sestavljajo: Doša, Dufam, Perro & Rudstah, Simpl in Šaba. Leta 2010 je prišel čas za prvi samostojni album – Memento mori.

"Moram reči, da so odzivi dobri. Smo pa res v časih, ko je prodaja bolj slaba. Jaz sem zelo zadovoljen z odzivom ljudi," je pojasnil Doša. Obenem upa, da bo prvencu sledilo čim več koncertnih nastopov. "Da si jih bodo ljudje lahko privoščili. Rad igram z bendom in vsi v bendu morajo nahraniti kakšna lačna usta. Neki skromen honorar je tu. Danes se ljudje tudi temu odpovedujejo, da bi ceneje prišli skozi," je končal Doša.