Deveterica kandidatov se je pomerila za štiri mesta v naslednjem krogu. Foto: Spletna stran Misija Evrovizija
Deveterica kandidatov se je pomerila za štiri mesta v naslednjem krogu. Foto: Spletna stran Misija Evrovizija
Akademija
Kandidati so se dva dneva izpopolnjevali na akademiji v Termah Olimia. Foto: Spletna stran Misija Evrovizija
Akademija
Ob strani je kandidatom stala tudi Maja Keuc. Foto: Spletna stran Misija Evrovizija

Končal se je prvi krog 2. dela tekmovanja Misije Evrovizije, t. i. Akademija, in znani so prvi štirje kandidati, ki se jim je uspelo uvrstiti v osmerico najboljših ter tako nadaljujejo boj za vozovnico v Azerbajdžan.

V oddaji so se sicer predstavili tudi Aljoša Keber, Maja Založnik, Sarah Senica in Barbara Vauda, ki pa jim sodnikov in televizijskih gledalcev ni uspelo prepričati in so tekmovanje končali.

Ponovno je zapela Maja Keuc, presenetil pa je gost Jan Plestenjak, ki je voditelju Klemnu Slakonji vrnil milo za drago in se pošalil na njegov račun. Zabaval nas je tudi še en vrhunski tuji glasbeni zvezdnik Ricky Martin (preoblečeni Slakonja).

Vedno bolj vroče
Misija Evrovizija postaja vedno bolj napeta, saj so se tokrat morali posloviti štirje kandidati, v nasledni oddaji, ki bo na sporedu 6. novembra pa bodo izločeni še dodatni štirje. Takrat se bodo predstavili še Sara Jagrič, David Matiči, Manuela Brečko, Nika Zorjan, Brina Vidic, Klemen Orter, Nadja Irgolič in Nastja Gabor.

Spremljajte Misijo Evrovizijo tudi na:

- Facebooku,

- Twitterju,

- uradni spletni strani.


"Akademija" je za mnoge najtežja preizkušnja in hkrati najtežje pričakovana, saj je naslednji korak uvrstitev v "TOP 8", kjer bodo kandidati začeli glavno bitko nastop na Evroviziji 2012.

Od 13. novembra naprej bo v vsaki oddaji vsak teden izpadel samo en kandidat, dokler 25. decembra ne bodo ostali le še trije, v kateri bo eden izmed trojice izločen, druga dva pa se bosta na izboru EMA 2012 borila za vozovnico v Azerbajdžan, kjer bo maja po zaslugi letošnjega zmagoslavja dueta Ell & Nikki na sporedu finalni izbor za Pesem Evrovizije.