Mario Galunič in gostja Jasna Kuljaj v novi igri. Foto: Žiga Culiberg
Mario Galunič in gostja Jasna Kuljaj v novi igri. Foto: Žiga Culiberg
Sun Lin, nova glasbena okrepitev benda. Foto: Žiga Culiberg
Ena 'gasilska'. Foto: Žiga Culiberg

Nova sezona prinaša nekaj novih iger in zabavnih sprememb, hišnemu bendu pa se bo pridružila okrepitev iz Kitajske.

Najboljša sobotna zabava že 29. septembra
Moja Slovenija, razvedrilni kviz, ki je v pomladanski sezoni k ogledu pritegnil vse generacije gledalcev, se konec septembra vrača na spored Televizije Slovenija. Dve ekipi znanih Slovencev z Nino Valič in Borisom Kobalom na čelu ter se bosta pod taktirko Maria Galuniča do končne zmage spet skušali prebiti tudi s pomočjo gledalcev na tribunah in s tem poskrbeli za najboljšo sobotno zabavo.

V prvi oddaji bodo Borisovo ekipo okrepili mis Slovenije Nives Orešnik, voditeljica Jasna Kuljaj in športni novinar Peter Kavčič, Ninino ekipo pa bodo sestavljali mister Marko Šobot, pevka Manca Špik ter zdravnik in športni novinar Andrej Stare.

Igre, ki so se v prejšnji sezoni najbolj priljubile gledalcem, ostajajo, prinaša pa nova sezona nekatere nove igre in zabavne spremembe. Hišnemu bendu ter pevcem Manci Špik, Lei Sirk in Aleksu Volasku bo pri obujanju bogate zakladnice slovenske zabavne glasbe priskočil na pomoč gost iz Kitajske Sun Lin.

Izjemno vzdušje, ekipno sodelovanje, veliko energije in nostalgije, obilo smeha in zabave ter veliko zanimivosti o Sloveniji in Slovencih vas čaka že v soboto, 29. septembra, ob 20.00 na 1. programu Televizije Slovenija.

O prvi sezoni oddaje Moja Slovenija
Oddaja Moja Slovenija je bila praviloma posneta slab teden pred predvajanjem. V vsaki oddaji so na tribunah gostili vsaj 200 gledalcev, v enajstih oddajah torej okoli 2.500 navijačev. Vsak izmed njih je domov odšel z majico v barvi ekipe, za katero je navijal, polovica med njimi pa tudi z nagrado, ki so jo ob njihovi pomoči priborili tekmovalci – znani Slovenci.

Kar 66 estradnikov, športnikov, novinarjev, igralcev, komikov in drugih znanih osebnosti se je borilo ob kapetanih Nini Valič ali Borisu Kobalu, ki sta se ljudem prikupila vsak s svojim značilnim humorjem in karizmo.

Za odlično vzdušje v oddaji so bili na tribuni povabljeni številni pevski zbori, saj je prepevanje slovenskih uspešnic, pospremljeno z ubranim petjem zborov, še bolj vabljivo za gledalce pred televizijskimi zasloni. V živo je v oddaji zazvenelo skupaj 66 priljubljenih slovenskih skladb. Največja zasluga za to gre hišnemu bendu, ki ga sestavljajo: Manca Špik, Aleks Volasko, Lea Sirk (vokali), Boštjan Grabnar (vodja benda in klaviature), Jure Rozman (bobni), Anže Langus Petrović (bas kitara), Robert Pikl (kitara) in Goran Moskovski (tolkala).