Kopija pogovora na Facebooku med Leom Oblakom in Omarjem Naberjem, ki jo je v dokaz za utemeljenost popravka priložil Leo Oblak. Foto:
Kopija pogovora na Facebooku med Leom Oblakom in Omarjem Naberjem, ki jo je v dokaz za utemeljenost popravka priložil Leo Oblak. Foto:

Napačna trditev št. 1: "da poudarja ankete in raziskave, v katerih slovenska glasba ne dobiva dobrih ocen ..."
Trditev ne drži. V oddaji Polnočni klub, dneh 09.05.2014 je Leo Oblak v 48. minuti oddaje dejal, da raziskave kažejo, da je slovenska glasba Slovencem enako všeč kot tuja. Prav tako je na začetku oddaje, v 13. minuti poudaril, da se glasba ne deli na dobro ali slabo, temveč na glasbo, ki je všeč večji količini ljudi in glasbo, ki je všeč manjšemu delu populacije.

Napačna trditev št. 2: "Omar Naber ... je prišel ... h glasbenemu uredniku njegovih postaj Borisu Permetu ..."
Trditev ne drži. Glasbeni urednik je Tomaž Čop. Ta podatek je tudi javno objavljen na spletni strani Radia 1.

Napačna trditev št. 3: "Ta je Omarju rekel, naj plača 200 evrov ..."
Trditev ne drži. Družba Infonet media d. d. je Omarju Naberju omogočila brezplačno testiranje njegove skladbe. To je razvidno iz pisne korespodence med Leom Oblakom in Omarjem, iz katere je razvidno, da je Omar Naber omenil, da je brez denarja in mu je bilo omogočeno brezplačno testiranje pesmi.

Napačna trditev št. 3: "Oblak je hvalil Erosa Ramazzotija"
Trditev ne drži. Leo Oblak v oddaji Polnočni klub ni hvalil Erosa Ramazzotija. Ime slednjega je omenil in uporabil zgolj kot primer pevca, ki ga slovenski glasbeniki jemljemo kot kriterij, v kolikšni meri naj se predvaja njihova skladba. Za primerjavo: radijska postaja Radio 1 je v letu 2014 Ramazzotija predvajala 153-krat, Vlada Kreslina pa 244-krat in pevko Alyo 268-krat.

Konec popravka.

Infonet media, d. d.
Leo Oblak, izvršni direktor