Slovenska mis se je odlično ujela s predstavnico Srbije, s katero sta bili tudi 'sosedi' na letalu med potjo na Škotsko. Foto: Organizator
Slovenska mis se je odlično ujela s predstavnico Srbije, s katero sta bili tudi 'sosedi' na letalu med potjo na Škotsko. Foto: Organizator
Utrinek s 'športnega dneva' na deževnem Škotskem. Foto: Organizator

V nedeljo pa so z drugimi tekmovalkami za mis sveta prispele v Edinburg na Škotskem, med letom je slovenska mis sedela s Srbkinjo Milico Tepavac, za katero Lana pravi, da je zelo energično in odprto dekle.

V ponedeljek so bile na vrsti športne igre in kulturne predstave, po "športnem dnevu" pa so se dekleta udeležila predstave škotskega plesa in slavnostne škotske večerje.


S Škotskega se bodo lepotice odpravile proti univerzi Cambridge, kjer bodo sodelovale v pogovoru o družbeni odgovornosti, organizatorji pa jim bodo natančno predstavili najbolj znano univerzitetno področje v Veliki Britaniji. V Cambridgeu bo potekal tudi dobrodelni dogodek.

Moto: Lepota z namenom
Nato se jim obeta vrnitev v London, kjer bodo "križarile" po Temzi, si ogledale nekaj prepoznavnih turističnih znamenitosti: London Tower, Big Ben, London Eye ... 31. oktobra, na noč čarovnic, pa se bo zgodil dobrodelni ples in dražba z naslovom Beauty with a purpose (v prevodu Lepota z namenom).

Finalni izbor za mis sveta bo RTV SLO 2 predvajala 6. novembra ob 21.30.

Prav ta moto je v središču izbora za mis sveta, kot je pojasnila lastnica licence za izbor Miss World Julia Morley, "mora vsaka lepa ženska imeti namen, da je njen čas vreden tega naziva".

Nato misice čakajo še zadnje priprave in učenje koreografije ter finalni večer, ki bo 6. novembra v Earls Courtu v Londonu.