Slovaška mis Michaela Ňurcikova (levo) in slovenska predstavnica Lana Mahnič Jekoš (desno) pred odhodom na predstavitev narodnih noš. Foto: Osebni arhiv
Slovaška mis Michaela Ňurcikova (levo) in slovenska predstavnica Lana Mahnič Jekoš (desno) pred odhodom na predstavitev narodnih noš. Foto: Osebni arhiv
Lana Mahnič Jekoš
Na talent showu se je Lana predstavila s sodobnim plesom. Foto: Osebni arhiv
Lana Mahnič Jekoš
Njeno obleko so med drugim sestavljali dragulji Swarowski. Foto: Osebni arhiv

"Skupaj preživiva precej zabavna jutra, medtem ko se ličiva in oblačiva ter pripravljava na dolg dan in še daljše večere, ko se naš program konča. Pri medsebojnem komuniciranju pa imava eno majhno oviro, saj Slovakinja ne govori tekoče angleško, tako da si pomagava z mimiko telesa, veliko mahava z rokami in se temu primerno tudi veliko presmejiva," je pojasnila 21-letna Grosupeljčanka.

Čeprav so priprave na izbor šele na samem začetku, se je naša mis spoprijateljila že s številnimi dekleti. "Skoraj vse so na nek svoj način zelo prijazne, simpatične in seveda lepe. Vsaka predstavlja lepote svoje dežele in ima svoj čar, zato je zelo težko katero koli izpostaviti," je pojasnila Lana.

Finalni izbor za mis sveta bo RTV SLO 2 predvajala 6. novembra ob 21.30.

Prve obveznosti že za njo
Mis Lana pa se je prvič predstavila pred žirijo za svetovni izbor že v četrtek. Nastopila je v primorski narodni noši. "S pomočjo Folk skupine Emona sem se predstavila v naši prelepi primorski narodni noši in odplesala narodi ples, skupaj s kozarcem vina na glavi, kakor narekuje običaj," je razložila slovenska misica.

Glasbo je z godci narodnega orkestra posnel vodja narodnega orkestra, Rok Peršak. Koreografijo in učenje plesa pa je prevzel umetniški vodja Folklorne skupine Emona, Tomaž Bole. Ker folkloristi ne gredo nikamor sami, tudi Lane niso mogli pustiti praznih rok, zato bo prav v času izbora v London odpotovalo 24 folkloristov.
Včeraj pa se je Slovenka predstavila na talent showu s sodobnim plesom, ki ji ga je sestavil priznani plesalec Igor Sviderski. "Za to točko sem nosila krasen dres, ki mi ga je oblikoval mehiški oblikovalec Joel Loyo, ki zdaj dela v Sloveniji. Pravkar se pripravlja na svojo drugo modno revijo v prestolnici," je pojasnila Lana.

Lanino londonsko dogodivščino pa lahko spremljate tudi na MMC-ju:
- Mis Lana v Londonu: kup vrečk in rujna kapljica
- Smisel za samoironijo: mis Slovenije v sobi s Slovakinjo

"Na avdiciji sem v obeh točkah resnično dala vse od sebe in sem ponosna, da sem se predstavila tudi s talent showom, saj je od te točke kar nekaj deklet odstopilo. Bilo pa je tudi precej dobrih predstav, tako da je konkurenca precej težka. Nekatera nastopajoča dekleta se namreč profesionalno ukvarjajo bodisi s plesom ali petjem," je še sklenila.