Vili meni, da je Michael dobro plesal, njegova glasba pa je bila še boljša. Foto: www.vili-resnik.com
Vili meni, da je Michael dobro plesal, njegova glasba pa je bila še boljša. Foto: www.vili-resnik.com
Andrej Šifrer
Andrej Šifrer je dejal, da je težko izbrati najljubšo Michaelovo pesem, zelo ljubi pa sta mu Smooth Criminal in Thriller. Foto: MMC RTV SLO
Magnifico
Magnifico pravi: 'Ko umre glasbenik, vedno umre tudi angel.' Foto: Uradna spletna stran
Domen Kumer
Domen je vso noč spremljal novice o kralju popa. Foto: RTV SLO
Nuša Derenda
Nuša je zadnje čase veliko poslušala Michaelove pesmi. Foto: MMC RTV SLO

Novica o smrti kralja popa, ki si je ta vzdevek zaradi velikega talenta tudi zaslužil, je pretresla ves svet, med drugim tudi slovenske zvezdnike. Michaelove pesmi poznajo vse generacije, katera pa je najbolj pri srcu znanim Slovencem? Po čem si bodo Vili, Nuša, Domen, Magnifico in Andrej najbolj zapomnili legendarnega pevca?

Vili Resnik je za MMC dejal, da sta mu najbolj všeč pesmi Heal the World in Black and White: "Plesal je dobro, a še boljša je bila njegova glasba," je dejal pevec in dodal, da si bo Michaela zapomnil po tem, da je bil eden redkih temnopoltih, ki je želel postati belec. Ali lahko Michaela sploh kdo nadomesti? "V taki obliki ne, ker so smernice v glasbi drugačne. Težko bo kdo dosegel, kar je on."

Revolucioniral je popglasbo
Andrej Šifrer je dejal, da se je z Michaelom začelo novo obdobje v svetu glasbe: "On in Quincy Jones sta popolnoma spremenila način popglasbe." Kralj popa je bil po pevčevih besedah edinstven: "V eni osebi se je zbralo toliko vrhunskega, vsak si je želel delati z njim." Na poti do zvezd je Michaelu ob strani stala ekipa vrhunskih ljudi, ki so z nenehnim kreativnim pritiskom naredili najboljšega umetnika v zgodovini popglasbe.

Posnemati Michaela je nemogoča misija
"Eden največjih je bil," je dejal Magnifico, ki ga preplavlja velika žalost: "Vedno, ko umre kakšen glasbenik, tudi angel umre." Robert Pešut, ki rad posluša glasbo umrlega pevca, najraje prisluhne pesmi Man in the mirror. Jackson je bil znan tudi po svojem plesnem talentu in Magnifica smo vprašali, ali je kdaj pokušal posnemati kakšen njegov plesni korak: "Še Miša Kovača ne morem posnemati, Michaela pa še manj, saj je bil enostavno prehud."

Preberite si tudi zvezdniški portret Michaela Jackona, ki je bil napisan ob njegovi 50. letnici.

Črno-belo zvonjenje mobitela
Domen Kumer, ki je vso noč spremljal novice o Michaelu Jacksonu, si je želel obiskati enega izmed koncertov kralja popa, ki bi potekali v okviru poslovilne turneje: "Fenomenalen talent, ki je največ prispeval h glasbi v zadnjih 30 letih, obenem pa je bil odličen plesalec. On je ikona." Štajercu sta najbolj ljubi pesmi Billie Jean in Thriller, pesem Black and White pa ima nastavljeno za zvonjenje svojega prenosnega telefona.

"Ob baladah me kar zmrazi"
Za komentar ob smrti Michaela pa smo povprašali tudi Nušo Derenda, ki je zadnje čase zaradi svojih otrok veliko poslušala Michaelovo glasbo. Pevka, ki Jackotovo kariero spremlja že od začetka srednje šole, težko izbere najljubšo pesem, saj ima vsaka svojo zgodbo: "Recimo, da sta se mi najbolj vtisnili v spomin Billie Jean in Thriller, ob njegovih baladah pa me kar zmrazi."

Vsi izmed znanih Slovencev so se strinjali tudi s tem, da je Michael Jackson neponovljiv in da bo težko kdo dosegel njegovo slavo ter prodal toliko albumov, kot jih je kralj popa. Kot je rekel Magnifico: "Večna slava njegovemu spominu."