Foto:
Foto:

Videospot za Več od lajfa je usklajen s sporočilom pesmi in prikazuje stvari, ki nam pomenijo tisto »več« v življenju, kot so brezskrbno druženje s prijatelji in zaljubljeni trenutki v naravi, posebej izpostavljeni pa so mladi in otroci. V spotu, ki je bil posnet v ljubljanskem parku Tivoli, se pojavi tudi Zlatkova 10-mesečna hči Ni'ja Nur (Ni'ja pomeni rešena, Nur pa svetloba).

"Spot je poln življenja. Kdor ima vsaj malo občutka za ljubezen, se bo našel v njem," je ob predstavitvi dejal Zlatko, ki je zbrane v klubu nad mestom presenetil tudi z nastopom v živo, na odru pa sta se mu pridružila še raperski in producentski kolega Cazzafura ter pevka Senidah. Skupaj so izvedli največje Zlatkove uspešnice, kot sta Mi je žal in Ena na ena, na oder pa je stopil tudi mladi raper Hodža in predstavil svojo pesem Pejt naprej, ki jo je posnel skupaj z Zlatkom.

Pomagalo mu je več kot 2.500 mladih
Pesem Več od lajfa je posebna že od začetka - Zlatku jo je namreč pomagalo ustvariti več kot 2.500 mladih, ki so sodelovali v Facebookovi aplikaciji Rimaj z Zlatkom. Zlatko je najprej predstavil refren in melodijo pesmi, nato pa je v aplikaciji dvakrat tedensko objavljal izhodišča, ki so jih nato mladi s svojimi rimami nadaljevali in nadgrajevali.

Zlatko je izmed vseh predlogov izbral osem rim, ki so se mu zdele najbolj zanimive, izvirne in ki so imele najboljši "flow" - tako je nastal nov singel, ki hkrati napoveduje jesenski izid Zlatkovega sedmega albuma Plečnikova roža.