Sašo Hribar je v nasprotju s preteklimi leti tokrat sam prišel po nagrado. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sašo Hribar je v nasprotju s preteklimi leti tokrat sam prišel po nagrado. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sekumadyja Condeja je na prestolu obetavne medijske osebnosti nasledila voditeljica Ana Tavčar. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Največ veselja je bilo med predstavniki informativnega programa TV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Boštjan Romih (na sliki z nosečo ženo) je z ustvarjalci oddaje Na zdravje! slavil pozno v noč. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Bolj me je presenetilo, da kakšne nagrade nismo dobili. Sploh tam, kjer smo tekmovali z zelo kakovostnimi programi, to sta naš splet in Val 202. Tako da tu me preseneča, da nismo dobili. Preostale pa mislim, da so kar zaslužene in pričakovane," je razplet letošnjih Viktorjev za MMC komentiral generalni direktor Radiotelevizije Slovenija, mag. Marko Filli.

Popolnoma praznih rok so ostali v radijskem uredništvu Vala 202. Pred začetkom prireditve nas je zanimalo, ali gre pri nagradah res za merjenje moči med komercialnim in nacionalnim radiem. "Rekel bi, da komercialni radii to tako dojemajo. Mi, moram reči, tega ne dojemamo tako, da je to kakršen koli boj. Mi vemo približno, kje je naše mesto, da želimo zadeve izboljšati, ni bila nikoli naša skrivnost. Da želimo tudi Val 202 intenzivneje posodobiti, čeprav se zelo intenzivno posodablja. Po drugi strani pa nas ta odnos komercialni - javno bistveno manj zanima kot komercialne medije oziroma radie. Ker oni pač živijo od tega. Več kot dosežejo, lažje živijo. Tako po domače," je pojasnil odgovorni urednik Vala 202 Mirko Štular.

Viktorja si je od daleč lahko ogledovalo tudi naše uredništvo, so pa zato veliko več nagrad dobili ustvarjalci televizijskega programa. "To nam pomeni obvezo, da bomo tudi v bodoče dobro delali," je v dejal eden izmed ustvarjalcev mladinske oddaje Muzikajeto, igralec Gojmir Lešnjak - Gojc. "Mislim, da je lepo, da je ta oddaja prepoznana kot ena tistih, ki ima svoje mesto na televiziji, celo na nacionalni televiziji, kar je še posebej pomembno, in je prepoznana kot oddaja, ki - upam, da - vzgaja in odpira obzorja v to neskončno obzorje, ki se mu reče glasba," je pred podelitvijo nagrad povedal Gojc in dodal, da upa, da so zaradi takšnih nagrad oddaje še bolj gledane.

"Niti malo pričakovano, veliko presenečenje. Niti za trenutek nisem pomislila, da bi bilo to lahko res, to je bilo prvovrstno presenečenje," je pred izročitvijo nagrade za obetavno medijsko osebnost priznala Ana Tavčar, ki se pozneje od svojega viktorja ni niti za trenutek ločila. V zahvalnem govoru je poudarila, da to ni priznanje le njej, marveč vsej ekipi jutranjega programa.

"Nagrada društva novinarjev mi največ pomeni. Seveda pa je tudi viktor res eno priznanje. Dosje: Gradimo suženjstvo je nastal v okviru oddaj Dosje, ki niso pravi dokumentarci. Je (pol)informativna oddaja, zato je še večja čast, ker je dobil nagrado za dokumentarni film," je priznala novinarka in voditeljica Jelena Aščić. Bero nagrad je povečala tudi nagrada za igrani TV-film Pisma iz Egipta režiserke Polone Sepe.

"Ugotavljam - kot človek, ki je že nekajkrat sedel tu v dvorani -, da je super, če je tvoja kategorija čim prej na vrsti, ker - kakor koli, ali ga dobiš ali ne dobiš - se na koncu sprostiš in začneš uživati v predstavi," je pred vhodom v dvorano Cankarjevega doma pojasnjeval dobitnik letošnjega viktorja za televizijsko osebnost Boštjan Romih, ki je na svoj zahvalni govor čakal več kot polovico prireditve. V zahvali se v nasprotju z lani ni drznil namigniti, da bo viktorju sledil nov naraščaj v družini Romih, kajti njegova lanskoletna napoved se je pozneje uresničila (njegova žena je namreč v petem mesecu nosečnosti).
Medtem ko je Romih slavil v kategoriji viktorja za popularnost, je po svojega viktorja, ki mu ga je podelila Akademija Viktor, (v nasprotju s prejšnjimi leti) na podelitveni oder prišel Sašo Hribar, ki je jasno napovedal, da se bo po njih še vračal.

Gojmir Lešnjak - Gojc:

Ana Tavčar:

Boštjan Romih:

Odgovorni urednik Vala 202 Mirko Štular:

Jelena Aščić:

Generalni direktor RTV Slovenija mag. Marko Filli: