Sašu Hribarju prireditve, kakršna je podelitev viktorjev, niso najbolj pri srcu. Je pa kljub temu vesel priznanj za svoje delo. Foto: MMC RTV SLO
Sašu Hribarju prireditve, kakršna je podelitev viktorjev, niso najbolj pri srcu. Je pa kljub temu vesel priznanj za svoje delo. Foto: MMC RTV SLO

A nadaljuje: "Se pa veselim nominacije in priznanja, če ga dobim. Niso me spregledali še po 20 letih." Kje pa stojijo vsi njegovi kipci, ki jih je dobil doslej? "Na omari, da vidim, kako se staram." Nato kot primer navede, da je njegov viktor iz leta 1994, ki je bil nekoč zlat, zdaj črn, "poln kariesa". Hribar je letos za viktorja nominiran v dveh kategorijah: za TV-osebnost leta in za TV-oddajo leta s Hri-barjem, ki se je pred kratkim poslovil od malih zaslonov.

Kaj pa njegov novi projekt Heroji za vse čase, oddaja, v kateri s pomočjo poslušalcev Vala 202 išče "heroje" iz posameznih poklicev? Kako se je rodila zamisel za to? "Rekli smo si, da bomo naredili nekaj, kar bo spremenilo svet. Kaj bi konkuriralo Googlu, Facebooku in Twitterju? To je projekt Heroji za vse čase ... Težko je, a mislim, da bomo zmogli," pravi Hribar.

V oddaji iščejo izstopajoče predstavnike posameznih poklicev, ki so v svoji dejavnosti in v svojem okolju prepoznavni in spoštovani. Tisti, ki sicer nimajo medijske pozornosti. S tem želijo med ljudmi utrdili pozitivne vrednote in posameznikom različnih strok, zlasti deficitarnih in poklicev prihodnosti, omogočiti, da postanejo vidni. Herojev pa ne iščejo samo med predstavniki poklicev, ampak tudi med šolarji, dijaki, študenti in upokojenci.

In kako bi uporabnike MMC-ja Sašo Hribar spodbudil k temu, naj glasujejo za svoje heroje? "Poglejte se v ogledalo, in če boste v ogledalu videli sebe, mogoče svojo družino, svoje prijatelje, svoje znance, ste na pravi poti. Če boste v ogledalu videli Kučana, Janšo, Drnovška, Stalina, Hitlerja, Goebbelsa in še koga, ste pa na napačni."

Več v priloženem videointervjuju.