Erika se je vrnila za voditeljski pult. Foto: Žiga Culiberg
Erika se je vrnila za voditeljski pult. Foto: Žiga Culiberg
Erika Žnidaršič
Voditeljica je z mislimi že pri svoji novi oddaji, ki bo predvidoma na malih ekranih septembra. Foto: Žiga Culiberg

Že pred nekaj tedni se je tako vrnila na svoje delovno mesto, ki ga je zapustila ob odhodu na porodniški dopust. "Moram reči, da sem kar hitro prišla nazaj v formo, čeprav sem bila prepričana, da bo trajalo dlje," je še dodala Erika.

In medtem ko ji vodenje ne predstavlja večjih preglavic, je malo drugače pri zgodnjem vstajanju. "Tukaj pa še nisem v formi (smeh). In mislim, da tudi nikoli ne bom. Ko vodim jutranja poročila, vstajam ob 4. uri, kar je zame sredi noči. Je pa res, da v zadnjem letu zaradi rojstva sina tako ali tako bolj malo spim, tako da šok ob prihodu v službo ni bil prevelik," z nasmeškom pove voditeljica.

Vloga mame malemu Roku in voditeljstvo pa zahtevata precej več usklajevanja v njenem življenju. "Seveda. Dokler si sam, se ne prilagajaš nikomur in s svojim časom razpolagaš, kot sam želiš. Zdaj pa se vse prilagaja otroku," je priznala Erika.

Roku se prilagaja tudi Erikin način spremljanja televizije. "Na žalost tudi sama zadnje čase pogosto zamujam večerne informativne oddaje, ker sin rad gleda risanke, preden gre spat. Poročila pa tudi rad pogleda, predvsem mu je všeč uvodna glasba," pove v smehu Erika.

Sicer pa voditeljica ni z mislimi le pri vodenju poročil, ampak tudi pri novi oddaji, ki se naj bi začela predvajati septembra. "Oddaja se pripravlja, scenariji so napisani, prav tako so tudi že izdelali osnutek scenografije. Predvajati - seveda v živo - naj bi jo začeli septembra, več pa bom lahko povedala, ko bodo stvari dorečene," je zadržano odgovorila Erika.