Norma je morala že pri devetih letih nositi modrček, bližnjih srečanj s fanti pa se je dolgo izogibala, saj jo je bilo preveč sram svojega telesa. Foto:
Norma je morala že pri devetih letih nositi modrček, bližnjih srečanj s fanti pa se je dolgo izogibala, saj jo je bilo preveč sram svojega telesa. Foto:

75B, 80C, 90 D - to so mere modrčkov, ki odgovarjajo ženskam, ki po prsih sodijo med "povprečne" oziroma vsaj take, ki brez težav oporo za prsi najdejo v običajnih trgovinah. Velikosti strojno izdelanih, "serijskih" modrčkov se sicer gibljejo med 65A in 100K, kar je res že zelo veliko. Kaj bi torej porekli na velikosti, ki za več kot dvakrat presegajo omenjene okvire?

Absolutna naravna rekorderka
Za žensko z največjimi naravnimi prsmi sicer velja 51-letna Američanka Norma Stitz, s pravim imenom Annie Hawkins-Turner. V njeni domovini njene gromozanske prsi označujejo z velikostjo 102ZZZ, kar je nemogoče prevesti v naše okvire. Leta 1999 se je kot lastnica največjih naravnih prsi zapisala tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. Vsaka dojka tehta več kot 12 kilogramov, kar pomeni, da ne more hoditi po stopnicah brez pomoči, saj pred seboj ne vidi ničesar razen svojih ogromnih "balonov", ne more spati na hrbtu in ne stisne se v običajen letalski sedež. Še več, avtomobilski sedež mora imeti posebej prilagojen, saj njene prsi segajo vse do volana. Kljub temu pa prisega, da si jih nikoli ne bo dala pomanjšati.

"Nahrbtnik", težek 18 kilogramov
Med bolj znane ženske, ki so se v želji, da bi vsi dobesedno strmeli v njihove prsi, s tem pa so same sebi povzročile kup zdravstvenih težav in neprijetnosti, prepustile rokam plastičnih kirurgov in si dale ogromne vsadke, sodi Maxi Mounds, ki je od leta 2005 uradna lastnica največjih povečanih prsi na svetu. Američanka, ki se preživlja s striptizom in erotičnimi filmi, mora živeti z dojkama, ki skupaj tehtata 18 kilogramov, njun obseg pa je več kot 150 centimetrov.

Še pred njima pa je moško domišljijo razvnemala francoska manekenka in pevka Lolo Ferrari, s pravim imenom Eve Valois, ki je bila prva imetnica naziva največjih umetnih prsi na svetu. V knjigo rekordov se je zapisala leta 1999, pred tem pa si je prsi povečala kar 22-krat. Njena zgodba se je končala tragično, saj je umrla v starosti 37 let.

Nekaj največjih oprsij si oglejte spodaj.

Busty Heart

Mistress Rhiannon

Norma Stitz