Christina Hendricks v zadnjem času osvaja seznam za seznamom najbolj privlačnih zvezdnic. Foto: Esquire
Christina Hendricks v zadnjem času osvaja seznam za seznamom najbolj privlačnih zvezdnic. Foto: Esquire
Drugo in tretje mesto Esquierjevega seznama: Adriana Lima in Megan Fox. Foto: Esquire
Hendricksova v vlogi tajnice Joan Holloway.

35-letno rdečelasko smo pri nas sicer že gledali v serijah Urgenca in Kevin Hill, a zares zaslovela je z vlogo v retro TV-drami o oglaševalski agenciji, ljubljenki kritikov, Mad Men.
Zdaj je s 30 odstotki glasov premagala supermodel Adriano Limo (17 odstotkov) in igralko Megan Fox (14 odstotkov) ter si tako zaslužila mesto na majski naslovnici revije Esquire.
Hendricksova, ki se je lani poročila z igralskim kolegom Geoffreyjem Arendom, se je za revijo razgovorila o tem, kaj ženske (ona) iščejo na moškem in kaj si zares mislijo o "močnejšem spolu". Objavljamo nekaj njenih misli:
Ljubimo vaše telo. Če sem zaljubljena vate, potem ljubim celega tebe. Tudi "birbauh", tudi če ste nesamozavestni glede katerega dela telesa. In ljubimo vaš vonj - če vas nismo vohale dan ali dva, potem medlimo, ko ste končno ob nas.
Za vedno si zapomnimo, kaj rečete o telesih drugih žensk. Ko tako mimogrede podate opazko, da je neka ženska privlačna, gre ta opazka v naš jekleni sef in ostane tam za vedno. Ne gre za to, ali odobravamo opazko. Gre za naše poučevanje o tem, kaj je vam všeč. Zapomnimo si tudi vse, kar izrečete o naših telesih (dobro ali slabo). Zapomnimo si, kako ste bili oblečeni, ko ste to izrekli. Za vedno.
Nikdar se ne pritožujte o naših prijateljicah - tudi če se me. Ne, ker bi nas užalilo, ampak ker doda naši podobi, ki jo imamo o njej.
Zapomnite si, kaj imamo rade. Ko sem začela hoditi z mojim zdajšnjim soprogom, sem imela bizarno fascinacijo s cirkusom, klovni in starimi karnevalskimi zadevami. Kak mesec po tem, ko sva začela hoditi, mi je kupil krasen črno-bel album cirkusa iz 30. let in sem začela hlipati. Kar ga je rahlo prestrašilo. Meni se je zdelo osupljivo, da si je zapomnil nekaj, kar sem pred 4 tedni zgolj mimogrede omenila.
Hočemo, da naročite viski. Je najbolj impresivno naročilo - klasično in seksi. Ne zmešano s sokom.
Vstanite, odprite vrata, ponudite suknjič. Ob tem se počutimo pomembne in o tem bomo govorile našim prijateljicam.
Ne nosite nobenih kratkih hlač, ki segajo krepko čez kolena, kot denimo kapri hlače. Ne. So najbolj sramotne hlače na svetu in jih nikdar ne bi smeli obleči. Nobena ženska vas ne bo cenila. Tudi ne spodnjih majic v javnosti. Je le perilo.
Noben moški ne bi smel biti na Facebooku. Gre za vdor v zasebnost vsakogar in ga zares ne prenesem.
Tega ne veste, a ko pridemo z zmenka, nam je prehod iz naše ljubke oblekice za zmenek v seksi perilo mučen. Tega ne znamo opraviti na eleganten način. Je sramotno. Moramo najti način, da se izmuznemo v drugo sobo, si nadenemo opravo, kot da ne bi bilo nič lažjega, nato pa priti ven v stilu: Poglej me! Poglej to seksi stvar, ki sem jo naredila! Za vas je tren očesa, za nas zelo sramotno. Samo toliko, da veste.
Glede buljenja: Moški, ki gleda, zares gleda. Ne žali nas. Ne vznemirja nas. Je le, no, malce otročje. Kar je ironično, kaj ne? Moški, ki stalno strmijo v naš dekolte, niso nikdar moški, ki nas privlačijo.
Poroka spremeni zelo malo. Ni prstan tisti, ki vam bo prinesel več ali manj seksa, ampak vaša inteligenca in smisel za humor - to vam je prineslo seks, ko ste bili še samski, in to vam bo prineslo seks kot poročenemu moškemu. V zakonu vse še vedno deluje: še posebej inteligenca in humor.