Odgovorni urednik Kai Diekmann je podprl idejo. Foto: EPA
Odgovorni urednik Kai Diekmann je podprl idejo. Foto: EPA

Na časniku so se najprej zavzeli za to, da so predstavnice nežnejšega spola, ki so zaposlene na Bildu, za praznik žena dobile dela prost dan. Pozneje pa so razkrili še, da na naslovnicah tega časnika ne bodo več objavljali fotografij razgaljenih žensk.

Po navedbah časnika bo plavolaska zgoraj brez na naslovnici 9. marca zadnja v vrsti več kot 5.000 žensk, ki so se na naslovnicah pojavljale od leta 1982. Kot so napisali v časniku, je to "morda majhen korak z vidika žensk, a velik korak za Bild in vse moške v Nemčiji".

Želijo ostati seksi
Moški zaposleni v časniku so odločitev sprejeli v četrtek, ob mednarodnem dnevu žensk, 8. marca. Kljub odločitvi pa so namignili, da bodo dekleta v časniku še vedno ostala, saj so zapisali, da Bild "želi biti seksi tudi v prihodnje - toda na modernejši način in zavit znotraj časnika".

Napol goli modeli, med katerimi so bila tako lokalna dekleta kot tudi profesionalne manekenke, so krasili večino izdaj časnika Bild v preteklih letih. Kljub temu pa so si ženske z naslovnic včasih morale vzeti tudi prost dan, kot se je na primer zgodilo dan po tem, ko je bil nemški kardinal Joseph Ratzinger izbran za papeža Benedikta XVI.

Odločitev časnika je že pozdravila pravosodna ministrica nemške zvezne dežele Bavarske Beate Merk, ki je na Twitterju zapisala, da gre za "dobro odločitev".