Adele bo kmalu postala mamica. Foto: EPA
Adele bo kmalu postala mamica. Foto: EPA

"Bondovo" dekle Adele je v petek ob 00.07 po britanskem času na svoji spletni strani uradno predstavilo skladbo Skyfall, ki bo zaznamovala 23. po vrsti v seriji filmov o tajnem agentu 007.

Objava pesmi sovpada s praznovanjem Bondovega jubileja - 5. oktobra mineva namreč 50 let od premierne projekcije filma Dr. No, v katerem se je lik agenta 007 pojavil prvič.

Pesem je Adele posnela s producentom Paulom Epworthom, s katerim je sodelovala tudi pri njenem nadvse uspešenem albumu 21.

"Sprva sem nekoliko oklevala pri tem, da bi sodelovala pri nosilni skladbi za Skyfall," je izjavila Adele in dodala: "Ob veliki pozornosti sem čutila pritisk, saj gre za Bondovo pesem. Ampak pozneje sem se zaljubila v scenarij, Paul pa je imel nekaj velikih idej za skladbo, zato sem na koncu privolila v sodelovanje. Zelo sem se zabavala pri pisanju skladbe, tega nisem nikoli počela, tako da je bilo še toliko bolj razburljivo. Ko smo imeli vse niti v rokah, je to bil eden izmed najponosnejših trenutkov v življenju. Ko bom stara 60, bom ponosno govorila, da sem bila Bondovo dekle."

Najnovejši film o Jamesu Bondu bodo na Otoku premierno predstavili 26. oktobra.

V spodnji videogaleriji lahko prisluhnete Adelini skladbi, prilagamo pa še nekaj skladb o Jamesu Bondu. Katera izmed skladb o tajnem agentu vam je najbolj všeč?