Turner zagotavlja, da nastopa na Britih po vsej verjetnosti ne bodo ponavljali na svojih koncertih. Foto: Reuters
Turner zagotavlja, da nastopa na Britih po vsej verjetnosti ne bodo ponavljali na svojih koncertih. Foto: Reuters

Med samim nastopom R U Mine so dobesedno zakurili oder, natančneje inicialke skupine, ki so visele na odrski konstrukciji. "Organizatorji so nam rekli: 'Ali želite nastopiti na Britih?' Pogoj je bil, da zakurimo črki AM na odru," je dejal Turner v pogovoru za NME. Ob tem je izpostavil, naj oboževalci na njihovih koncertih raje ne pričakujejo, da bodo to počeli na vsakem nastopu. "Ne bom tega izključil, toda tisto je bilo smešno," je dodal Turner.
Skupina je svoj peti studijski album AM izdala septembra lani in z njim prepričala kritike. "Ta rokenrol, kaj? Ta rokenrol. Sploh noče stran. Mogoče prezimi od časa do časa. Se potopi nazaj v močvirje. Ampak mislim, da je krožna narava vesolja, ki zahteva odstopanja od nekaterih pravil," je modroval 'frontman' skupine na Britih, ko se je skupina še drugič v večeru vrnila na oder po nagrado (vmes pa je še nastopila).

"Ja, za ta rokenrol se zdi, da včasih zbledi, ampak nikoli ne umre. In nič ne moremo narediti glede tega," se je še razgovoril Turner po izročitvi že tretjega brita za najboljši album leta, preden je vrgel na tla mikrofon.