Besedila skladb je napisal sam. Foto: EPA
Besedila skladb je napisal sam. Foto: EPA

Zvezdnik serij Kaliforniciranje in Dosjeji X je razkril, da bo maja izdal svoj prvi glasbeni album z naslovom Hell or Highwater, s katerim bo poskusil dokazati, da nima le talenta za igro in pisanje, ampak tudi za petje.

Vseh 12 folk-rock pesmi, ki so uvrščene na album, je avtorskih. "S tem albumom so se mi uresničile sanje, ki jih pravzaprav nikoli nisem imel. Še vedno sem v šoku," je povedal igralec in dodal: "Te pesmi so najbolj iskreno izražanje, kar sem ga sposoben, in veselim se že, da ga bom lahko delil z vsemi."

Svojo glasbeno pot je začel pred nekaj leti, ko si je kupil kitaro. "Namenoma sem kupil drago kitaro, saj sem vedel, da mi bo potem žal, če ne bom igral," se je pošalil. Svoje prve skladbe je napisal s pomočjo glasbenika Keatona Simonsa, ki ustvarja glasbo za televizijske serije.

Glasbeno podporo mu nudi skupina Weather, s katero načrtuje tudi nekaj koncertov. Duchovny je priznal, da se še uči peti in nastopati v živo: "Ta pot je zame polna odkritij." "Upam, da bom nekatere stvari odkril, še preden jih odkrije občinstvo, tako da ne bo preveč boleče," je dejal.

Album Hell or Highwater bo izšel le slabe tri mesece po tem, ko je igralec izdal svoj prvi roman Holy Cow: A Modern-Day Dairy Tale, istega meseca pa se bo na NBC-ju začela predvajati tudi njegova nova serija Aquarius. Da mu dela ne bi zmanjkalo, pa so poskrbeli pri TV-mreži Fox, kjer so potrdili šest novih epizod serije Dosjeji X.