Elton John je pohitel z novim albumom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Elton John je pohitel z novim albumom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Britanski popzvezdnik je po poročanju ameriške glasbene revije Rolling Stone za jesen napovedal izid 31. studijskega albuma, ki bo nosil Diving Board. Kot je dejal, gre za njegov "najvznemirljivejši samostojni album" v zadnjih letih.

"To ploščo sem posnel v najkrajšem času doslej," je Elton John, ki je novembra lani nastopil v ljubljanskih Stožicah, povedal za Rolling Stone. Kot je pojasnil, ni pričakoval, da bo novi album izdal tako kmalu po albumu The Union iz leta 2010.

Ko mu je med počitnicami dolgoletni sodelavec Bernie Taupin poslal nekaj besedil, jih ni niti pogledal, ampak se je takoj odločil, da gre v studio, in če zadeva ne bo uspela, pač ne bo. Elton John je v sodelovanju s producentom T-Bone Burnettom, s katerim sta skupaj z Leonom Russllom posnela že prejšnji album, šest novih skladb napisal v pičlih 48 urah in vse skupaj posnel v manj kot štirih dneh. T-Bone mu je predlagal, da poskusijo le s klavirjem, basom in bobni. K sodelovanju so pritegnili bobnarja Jaya Bellerosa in basista Raphaela Saadiqa, v dveh skladbah pa sodeluje še kitarist Doyle Bramhall.

Justin kot Elton?
Elton John se trenutno posveča tudi pisanju knjige razmišljanj in spominov ob izgubi prijateljev, ki so umrli zaradi aidsa, ter pripravam na biografski film, v katerem naj bi ga upodobil pevec in igralec Justin Timberlake.