Spletna stran Eurovision Times poroča, da je Slovenija trenutno na 29. mestu. Foto: MMC RTV SLO
Spletna stran Eurovision Times poroča, da je Slovenija trenutno na 29. mestu. Foto: MMC RTV SLO

Anketa Who Will Win Eurovision 2013?, ki so jo izvedli na spletni strani wiwibloggs.com in v kateri je do zdaj sodelovalo 6.170 ljudi, nakazuje, da zelo dobro kaže tudi predstavnicam Srbije.

Gre za tri nadobudne pevke, ki so postale znane v resničnostnem šovu in so se v skupino Moje 3 združile posebej za to priložnost. Za Saro, Mirno in Neveno, ki bodo svojo državo predstavljale s poppesmijo Ljubav je svuda, je glasovalo dobrih 18 odstotkov ljudi.

Na drugo mesto je trenutno uvrščen predstavnik Romunije, operni pevec Cezar, ki je prejel osem odstotkov glasov, na tretjem mestu pa je predstavnica Danske Emmelie de Forest s pesmijo Only Teadrops. Prav Emmelie pa velja za favoritinjo tako na spletni strani Oddschecker kot na portalu Eurovision Times. Možnosti za visoko uvrstitev pripisujejo tudi Nizozemski, medtem ko Sloveniji stavnice niso najbolj naklonjene.

Kdo pa je vaš favorit? Predstavitve pesmi si lahko ogledate s pomočjo MMC-jevega interaktivnega evrovizijskega zemljevida, ki ga najdete na podstrani Evrovizija 2013.