Člani Siddharte so po dobrih dveh urah zapustili oder, ob spodbudnem aplavzu pa so se nanj hitro vrnili in odigrali še pet uspešnic. Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Člani Siddharte so po dobrih dveh urah zapustili oder, ob spodbudnem aplavzu pa so se nanj hitro vrnili in odigrali še pet uspešnic. Foto: MMC RTV SLO/ P. S.
Koncert Siddharte

Vsak obiskovalec je bil že na začetku prijetno presenečen, ko je na vhodu prejel posebno izdajo aktualnega singla Narava. Dvorano, ki se je vztrajno polnila, so začeli ogrevati novomeški Puppetzi. Po dobre pol ure žive glasbe pa so bili vznemirjeni oboževalci prepuščeni glasbi iz zvočnikov in čakanju na vrhunec večera.

Ob pol desetih se je iz zvočnikov zaslišal Siddhartin Intro in takrat se je začelo. Dvorana je zaživela, postalo je vroče ... Koncert so odprli s pesmijo Črnobelo, ki je izšla na njihovem prvem albumu ID leta 1999. Ko je Tomi napovedal, da se bodo na dveinpolurnem nastopu spomnili pesmi iz vseh njihovih albumov (ID, Nord, Rh-, Petrolea in Saga), je občinstvo odločitev pozdravilo z bučnim aplavzom.

Tako so se med koncertom zvrstile velike stare in nove uspešnice, smešne pesmi (Eboran, Kloner, Rooskie), kot jih je poimenoval pevec, in nekaj pesmi, ki jih na koncertih le redko igrajo (Stipe, Siddharta). Predstavili so tudi najnovejšo pesem z zadnje plošče, ki opeva čudovito naravo in bo spremljala tudi nov slovenski film Sfinga, ki bo izšel v začetku novega leta. Za pesem Narava bodo v kratkem izdali tudi videospot, ki si ga bo mogoče ogledati na YouTubu. Celoten seznam pesmi po vrstnem redu lahko vidite v okvirčku.

Črnobelo, Apokalipsa, Napoj, Plastika, Napalm 3, Le Mavrica, B Mashina, Japan, Rooskie, Narava, Siddharta, Neon, Homo Carnula, Baroko, Lunanai, Keltvek, T.H.O.R., Angel Diabolo, Et Tu, Samo Edini, Stipe, Eboran, Kloner, Klinik, Rave, Od višine se zvrti, Na soncu, Ring, Vojna idej.

V nabito polni dvorani so se gnetle različne generacije. Prve vrste tik pod odrom so zasedali predvsem mlajši oboževalci, ki pa niso bili skoraj nič bolj zagreti kot nekateri starejši, ki so ob zvokih rocka poskakovali na balkonu, kjer so imeli lep razgled, predvsem pa več zraka in prostora.

Tomi je med koncertom povedal, da so se nastopa v Cvetličarni posebej veselili, po koncertu pa so člani Siddharte na svoji spletni strani zapisali, da so na odru uživali tako v četrtek kot v petek in da jim bosta nastopa zagotovo ostala v spominu. Dodali so še: "Hvala vsem, ki ste nas v zadnjih dveh dneh podprli, z nami peli, noreli in predvsem uživali v naših koncertih."

Koncert Siddharte