Armstrong, Mike Dirnt in Tre Cool so lani izdali trilogijo albumov, naslovljenih Uno, Dos, Tré. Foto: EPA
Armstrong, Mike Dirnt in Tre Cool so lani izdali trilogijo albumov, naslovljenih Uno, Dos, Tré. Foto: EPA

"Želimo se zahvaliti vsem, ki so nas podpirali v zadnjih mesecih," so zapisali člani skupine na svoji uradni spletni strani in dodali. "Zelo se veselimo vrnitve na turnejo in ponovnega snidenja z vami. Hkrati pa obžalujemo, da smo morali odpovedati še nekaj koncertov." Krivec za zamudno vrnitev na odre je pevec in kitarist skupine, ki je po izbruhu jeze in razbiti kitari na septembrskem nastopu v Las Vegasu odšel na zdravljenje. Toda podrobnosti o njegovi zasvojenosti niso bile nikoli javno razkrite.

Armstrong se je sicer oglasil svojim oboževalcem prek Instagrama in jim napisal: "Dragi prijatelji ... Želim se vam zahvaliti za vso ljubezen in podporo, ki ste mi jo izkazali v preteklih mesecih. Verjemite mi, da sem opazil vašo skrb in sem neskončno hvaležen, da imam tako neverjetno druščino prijateljev in družino."

Ob tem pa je še dodal, da je z vsakim dnem boljšega počutja: "Šov se mora nadaljevati in komaj čakam, da se vrnem na pot in živim s polnimi pljuči naprej. Naša strast se je le še povečala."

Med drugim se bodo najbližje Sloveniji ustavili 25. maja 2013, ko bodo nastopili v Trstu. Svojo evropsko turnejo bodo začeli s koncertom v Milanu 24. maja. V Italiji pa bodo nastopili še 5. junija v Rimu in 6. junija v Bologni. Kdor jih bo zamudil pri zahodnih sosedih, pa mu še vedno ostaneta njihova koncerta v Beogradu (27. maja) in na Dunaju (29. maja).