Kdo, le kdo jih bo prepričal? Foto: RTV Slovenija
Kdo, le kdo jih bo prepričal? Foto: RTV Slovenija
Klemen Slakonja
Skozi glasbeni šov Misija Evrovizija bo krmaril Klemen Slakonja. Foto: Žiga Culiberg
Maja Keuc
Kdo bo nasledil Majo Keuc? Foto: Reuters

Pred njimi se bodo med 10. in 12. septembrom v studiu 26 Radia Slovenija predstavili vsi kandidati, ki so se uvrstili v drugi krog avdicij za glasbeni televizijski šov Misija Evrovizija, nato pa bodo vsako nedeljo, od 2. oktobra dalje, ocenjevali kandidate, njihov glas, karizmatičnost, interpretacijo ...

Kdo jih bo prepričal, da lahko nasledi Majo Keuc? Potnika ali potnico oziroma potnike na Evrovizijo 2012 v Azerbajdžanu, bodo torej od jeseni do konca leta iskali v glasbenem šovu, ki ga bo povezoval Klemen Slakonja, iskanje pa boste lahko spremljali tudi vi - od 2. oktobra naprej vsako nedeljo ob 20.00 na 1. programu Televizije Slovenija.


Darja Švajger je ena izmed najboljših in najuspešnejših pevk pri nas. Darja ima med vsemi slovenskimi izvajalci tudi največ evrovizijskih izkušenj. Slovenijo je zastopala na Pesmi Evrovizije dvakrat, leta 1995 in 1999. V Dublinu je bila sedma, kar je najvišja slovenska uvrstitev (enako ima tudi Nuša Derenda 2001), leta 1999 pa je (poleg Maje Keuc letos) edina dvakrat prejela najvišjo evrovizijsko oceno, slovitih dvanajst točk. Darja je učiteljica solopetja in tudi zmagovalka številnih festivalov, najbolj sveža zmaga na lanskoletni Slovenski popevki, ko je prejela tudi nagrado za najboljšo interpretacijo, je tako le ena izmed številnih.

Tina Marinšek je karizmatična pevka skupine Tabu, ki se je fantom pridružila konec leta 2007 in v uigrano ekipo takoj vnesla svežino in novo energijo. Kljub svoji mladosti ima že precejšnjo glasbeno kilometrino, kot spremljevalna in glavna vokalistka je že vrsto let na slovenski glasbenem prizorišču. Tina je tabujevcem prinesla nov zagon, zdaj so na vrhuncu uspešnosti in so zagotovo eden najbolj priljubljenih slovenskih bendov. Tina je edinstvena vokalistka, močna frontmanka, tekstopiska in učiteljica petja.

Jonas Žnidaršič je priljubljen igralec, televizijski voditelj ... In – kot pravi sam – ljubitelj digitalne tehnologije. Na Televiziji Slovenija smo ga nazadnje gledali kot voditelja priljubljenega kviza Milijonar. S svojimi številnimi medijskimi izkušnjami je prava izbira za sodnika, saj bo zagotovo znal prepoznati zmagovalno kombinacijo.

Raay je producent, avtor uspešnic, pevec skupine Tangels in menedžer priljubljenih izvajalcev. Trenutno je eden najuspešnejših avtorjev popglasbe, poznavalec tuje trendovske glasbe (pop, dance, rock), ima izreden 'nos' za pevski potencial in nadarjenost ter je avtor drugouvrščene uspešnice z Eme 2011, Ladadidej. Na aktualni lestvici (IPF) sto največkrat predvajanih skladb v 2011 je Raay s štiri skladbami najbolj uspešen slovenski avtor. In ne nazadnje, Raay pravi, da natančno ve, kaj je cilj Misije Evrovizija.