Arcade Fire so po besedah njihovega menedžerja še preveč produktivni. Foto: EPA
Arcade Fire so po besedah njihovega menedžerja še preveč produktivni. Foto: EPA
Zakonca Sofia Coppola in Thomas Mars sodelujeta tudi v kreativnem smislu. Foto: EPA

Scott Rodger, menedžer Arcade Fire, je za Music Week potrdil, da bo zasedba, ki jo vodita zakonca Win Butler in Regine Chassagne, z Murphyjem sodelovala pri okrog treh pesmih, del ekipe pa ostaja tudi njihov dolgoletni sodelavec Markus Dravs.

Kam z vsemi skladbami?
Kot je povedal Rodger, ima zasedba "dober problem", saj napišejo preveč pesmi, trenutno naj bi jih imeli že okrog 35, kar je dovolj za (vsaj) dva albuma.

Težko pričakovana nova plošča skupine, ki je zasnovala tudi glasbo za filmski spektakel Igre lakote, najverjetneje prihaja konec naslednjega leta. Ji bo uspelo ponoviti uspeh albuma The Suburbs, ki je Arcade Fire poleg kritiške hvale in grammyja za album leta prinesel tudi širšo prepoznavnost?

Phoenix v bolj eksperimentalno smer
Že aprila pa se napoveduje novi album francoskih alternativcev Phoenix, naslednik njihove z grammyjem za najboljši alternativni album nagrajene plošče Wolfgang Amadeus Phoenix (2009).

Daniel Glass z založbe Glassnote je potrdil, da so Phoenix snemanje novega izdelka v Parizu ravnokar končali.

Novi album naj bi bil odmik od "popovskega" zvoka predhodnika, vrgli naj bi se v bolj eksperimentalne vode. Pri delu jih je navdihoval film Tam nekje Sofie Coppole. Tu ne gre za naključje, saj je frontman Thomas Mars režiserkin mož, Phoenix pa so glasbeno opremili film, ki je dobil zlatega leva v Benetkah.