Lorde pri odločitvah zaupa svojemu občutku. Foto: EPA
Lorde pri odločitvah zaupa svojemu občutku. Foto: EPA

Vse kaže na to, da Lorde ni samo še ena pevka, ki bo čez noč izginila. Čeprav je stara komaj 17 let, ji je z albumom Pure Heroine uspel veliki met - prodala je že več kot milijon izvodov. Zato ni čudno, da si z njo želijo sodelovati številni glasbeniki, vendar pa Lorde njihove ponudbe brez slabe vesti zavrača.

Lani jo je k sodelovanju povabil priznan didžej David Guetta. Večina mladih izvajalcev bi ob taki ponudbi skakala od veselja, 17-letna temnolaska pa je ponudbo zavrnila. Kot poroča Huffington Post, je izjavila celo, da se ji zdi Guetta ogaben. Na vprašanje, kdo je njen sanjski producent, pa je odgovorila, da je to ameriški glasbenik Diplo.

Pred kratkim pa je pevka s pravim imenom Ella Yellich O'Connor zavrnila ša ponudbo Katy Perry, da bi se ji naj pridružila na turneji. Svojo odločitev je razložila z besedami: "Na začetku je zelo pomembno, da se ustvarjalci sami postavijo na noge. Sama sem izredno trmasta in si želim biti neodvisna. Zato želim biti glavna zvezda svojih nastopov in ne nastopati pred nekom drugim. Mislim, da je to pošteno." Je pa Perryjevi namenila nekaj lepih besed in dejala, da se ji zdi zelo nadarjena.