West incidenta (še) ni komentiral. Foto: Reuters/EPA
West incidenta (še) ni komentiral. Foto: Reuters/EPA

Slavnemu ameriškemu raperju je komik Lee Nelson (s pravim imenom Simon Brodkin) vrnil milo za drago. Na glasbenem festivalu Glastonbury je nenapovedano pritekel na oder in na kratko prekinil Westov koncert. Kanye se sicer ni dal motiti – profesionalno je nadaljeval svoj nastop in med tem pomahal varnostniku, naj "vsiljivca" spravi iz odra. Ko je varnostnik Nelsona povlekel stran, je raper dejal le: "Začnimo znova," in svojo pesem Black Skinhead zapel od začetka.

Britanski komik je s svojo potezo izkazal mnenje številnih, ki so podpisali peticijo proti nastopu Westa na Glastonburyju. "Kanye West je žalitev za glasbene navdušence po vsem svetu. Da se lahko udeležimo Glastonburyja, porabimo na stotine funtov in zato pričakujemo neko primerno raven zabave," je zapisal pobudnik peticije Neil Lonsdale. Do začetka festivala je peticijo, da se ameriški raper na festivalu ne prikaže, podpisalo več kot 130.000 ljudi.

Organizatorji festivala, ki v Somersetu poteka med 24. in 28. junijem, zadeve niso komentirali, prav tako se za peticijo ni zmenil Kanye. Podoben upor se je sicer zgodil že leta 2008, ko je mnoge obiskovalce razburila novica, da bo eno izmed glavnih imen festivala Jay-Z. Zmotilo jih je predvsem to, da je Glastonbury rockovski in ne hiphopovski festival.

Kljub velikemu pompu okoli Westovega nastopa pa je bil njegov koncert na Glastonburyju poln. Obiskovalci so se v velikem številu zbrali pod glavnim odrom, svojega moža pa je prišla podpirat tudi Kim Kardashian.