Glasba
(2)
Prince
V Kanadi so pred dnevi našli redek izvod Princeeve plošče The Black Album, ene najbolj iskanih vinilnih plošč vseh časov. Plošča bi morala iziti leta 1987, a je glasbenik, ki je na njej posnel nekatera svoja najtemnejša besedila, zahteval, da se uniči. Pet izvodov so lani odkrili v ZDA, enega izmed njih so lani prodali za 42.298 dolarjev. Foto: AP

Na dan, ko bi bil Prince star 60 let, napovedali njegov nov album

Od njegove smrti minili dobri dve leti
8. junij 2018 ob 09:11
Los Angeles - MMC RTV SLO

V četrtek, ko bi ameriški glasbeni zvezdnik Prince praznoval 60 let, so najavili izid njegovega posthumnega albuma, na katerem bo devet še neobjavljenih pesmi, tudi zgodnja različica legendarne uspešnice Purple Rain.

Prince je v svoji dolgi karieri, v kateri je krmaril med rockom, funkom in džezom, po vsem svetu prodal več kot 100 milijonov albumov. Novi album se bo imenoval Prince & A Microphone 1983 in bo vključeval tudi njegove skladbe, ki jih je leta 1983 posnel na kaseto v domačem studiu, medtem ko je igral na klavir, piše BBC.

"Ti surovi, intimni posnetki, ki so nastali, tik preden je postal mednarodna zvezda, so po formatu podobni njegovi zadnji koncertni turneji Piano & A Microphone Tour," so sporočili z njegovega posestva. Album bo izdala založba Warner Bros. Records, luč sveta pa bo ugledal septembra.

Prince je svoj prvi album izdal leta 1978, nekaj let pozneje pa je z izdelki 1999, Purple Rain in Sign O' The Times postal eno najbolj priljubljenih glasbenih imen na svetu.

Glasbenik je umrl na svojem posestvu v Minnesoti aprila leta 2016. Obdukcija je ugotovila, da je bil vzrok smrti predoziranje s tabletami za lajšanje bolečin. Njegovo truplo so našli v dvigalu.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
ErazemP
# 08.06.2018 ob 13:53
Gospod glasbe!
VxMxPx
# 09.06.2018 ob 14:43
Lepota ameriške glasbene industrije - Warner Bros. Records te ima v lasti še dolgo po smrti.
Nove note
link
Futurski: Za našo glasbo ni računalnika. Z roko spreminjamo vsak filter posebej.
18
22. marec 2018 ob 06:25 "Trip", ki ga doživiš med vožnjo po prazni avtocesti sredi noči, za nekatere. Nežno, zasanjano risanje glasbenih pokrajin, za druge. To so Futurski - sveži val domačega synthpopa.
Več novic ...
Kazalo