Raper je pismo napisal, še preden je zaslovel. Foto: Reuters
Raper je pismo napisal, še preden je zaslovel. Foto: Reuters

"Ne skoparim z besedami, ampak povem, kar si mislim. Prosim ne ustraši se, ker včasih postanem preveč čustven," se glasi začetek pisma, ki ga je napisal Tupac sošolki, s katero se je zbližal med obiskovanjem dramskega krožka.

Dekle, ki ji je Tupac nadel vzdevek Beethoven, je povedalo: "Družila sva se tudi po šoli, pogosto sva skupaj čakala mojo mamo, da me pobere po lekcijah klavirja. Ravno zaradi tega mi je nadel tak vzdevek."

Pismu, ki ga nekdanja simpatija prodaja za 35.000 dolarjev, je raper pripisal svojo telefonsko število, ki jo lahko zavrti, če "bo potrebovala ramo za jokanje".

Dekle je s Tupacom po poročanju CNN-a izgubilo stike, ko je zapustil kalifornijsko srednjo šolo Tamalpais in se posvetil svoji karieri. Tupac, ki je umrl pod streli leta 1996 v Las Vegasu star komaj 25 let, je svojo simpatijo po srednji šoli srečal le še dvakrat. V obeh primerih sta se srečala na njegovem koncertu, čeprav nekdanja simpatija priznava: "Nikoli se nisem zanimala za njegovo glasbo, saj je bila tako drugačna od tiste, ki jo je ustvarjal v srednji šoli. Poznala sem ga kot najstnika, ki mi je pomagal razumeti Shakespeara."