Majo Keuc bodo spremljale Sandra Feketija, Martina Majerle, Katja Koren in Ana Bezjak. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Majo Keuc bodo spremljale Sandra Feketija, Martina Majerle, Katja Koren in Ana Bezjak. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Perpetuum Jazzile
Ferketija je članica zbora Perpetuum Jazzile, ki jih je skozi leta vodil Tomaž Kozlevčar, ki pa je skupino pred časom zapustil. Nadomestil ga je Šved Peder Karlsson, eden izmed najbolj priznanih strokovnjakov za vokalne zasedbe v popularni glasbi. Foto: Irena Herak
Rebeka Dremelj
Feketija je delila evrovizijski oder že z Rebeko Dremelj. Foto: Reuters
Sandra odhaja na dopust od Perpetuum Jazzile

Feketija je bila glasovna podpora Rebeki Dremelj leta 2008 in Quartissimu leto pozneje. "Jaz sem mislila, da ne bom nikoli več šla. Že to, da sem šla dvakrat, se mi je zdela izjemna čast in tudi sreča. Ko sem bila majhna, si nikoli nisem mislila, da bom kdaj koli sploh stala na tem odru. Zdaj grem tretjič in sem res zelo vesela," je spregovorila novopečena v. d. umetniškega vodje v zasedbi Perpetuum Jazzile.

Kot nam je zaupala, bo svojo matično zasedbo zelo pogrešala, ampak ve, da ima dobre sodelavce, zato je ni prav nič strah, da jih zapušča za krajše obdobje.

Feketija je kot druge spremljevalne vokalistke Keučeve (Katja Koren, Martina Majerle in Ana Bezjak) v preteklosti sodelovala že s številnimi izvajalci. "Mogoče za kakšno sekundo kaj pomislim, kako bi bilo, če bi bila jaz v ospredju. Ampak vidim, s čim se vodilni vokali vse spoprijemajo in kakšno debelo kožo moraš imeti," je priznala pevka, da ni človek za to in da za usodni korak še ni zbrala pravega poguma.

Ji je pa zato znan evrovizijski oder, na katerega bo znova stopila 12. maja. "Od leta 2008 spremljam Evrovizijo bolj pogosto. V mladosti sem jo pa kar precej. Sem bila kar oboževalka, kot otrok sem plesala in pela pred televizijo, ko so mi starši posneli celo Evrovizijo. Ne morem pa reči, da sem prava enciklopedija," je bila odkrita pevka.

Oba predizbora bomo prenašali 10. in 12. maja 2011 ob 21. uri na 2. programu Televizije Slovenija. Finalni izbor za Pesem Evrovizije bomo prenašali v soboto, 14. maja 2011, ob 21. uri na 1. programu Televizije Slovenija.

Izkušnje na Evrovizij so pevko predvsem naučile, kako se na odru naredi 'sound'. "Tam so izjemni profesionalci. Ko prideš tja, je en utečen aparat in samo gledaš, kako je to sploh mogoče. Da je treba biti prijazen in da ne smeš biti čisto nič vzvišen - saj ne, da smo drugače. Moraš iti s to pozitivo, s tokom in se imaš lahko super," se je spominjala Feketija.

Njena pretekla nastopa na Evroviziji si lahko ogledate spodaj.

Sandra odhaja na dopust od Perpetuum Jazzile