Zasedba je prodala več kot sto milijonov albumov. Foto: Reuters
Zasedba je prodala več kot sto milijonov albumov. Foto: Reuters

Prenovljeni različici albuma Blackout iz leta 1982 bodo dodali pet še neobjavljenih skladb, med njimi tudi Running For The Plane, ki je nastala že v času omenjenega albuma.

Albumu, ki bo na različnih nosilcih zvoka izšel 6. novembra, bo dodan še DVD, ki bo prikazal koncert skupine v Dortmundu decembra 1983, piše glasbena revija Classic Rock. Istega dne bodo izdali še razširjene različice starih albumov: World Wide Live, Love At First Sting, Savage Amusement, Lovedrive, Animal Magnetism, Tokyo Tapes in Taken By Force.

Kot pravijo v skupini, je težko v besedah povzeti 50 skupnih let ustvarjanja, poslušanje starih pesmi, sploh tistih, posnetih v najbolj plodnem obdobju, pa jih preseli v preteklost. Projekt zbiranja materiala za ponovne, tehnično kakovostnejše izdaje je bil zelo čustven, so dodali.

Skupina je v svoji dolgoletni karieri pritegnila poslušalce različnih generacij. Kot svojo prednost izpostavljajo, da ima njihova glasba dušo.

Največja uspešnica skupine, ki jo sestavljajo Rudolf Schenker, Klaus Meine, Matthias Jabs, James Kottak in Pawel Maciwoda, je pesem Wind Of Change iz leta 1990. Na YouTubu ima 125 milijonov ogledov.

Skupino je Schenker že v najstniških letih ustanovil skupaj z Meinom in Jabsom v Hannovru. Prodali so več kot 100 milijonov izvodov albumov, kar jih še danes uvršča med najuspešnejše evropske skupine.