Future Islands - oktobrska poslastica za ljubitelje indieja. Foto: Future Islands
Future Islands - oktobrska poslastica za ljubitelje indieja. Foto: Future Islands

Sintpop skupina iz Baltimora, katere zvok zaradi močnega grajenja na zapuščini 80. let opisujejo tudi kot "retrofuturizem", se je sestavila leta 2006, preboj med trenutno najbolj vroče indie bende pa jim je zares uspel šele letos, potem ko jih je pod okrilje vzela glasbena založba 4AD, ki med drugim skrbi tudi za Bon Iver, The National in Twin Shadow.

Dokončno so osvojili poslušalce s pomladnim nastopom pri Davidu Lettermanu, kjer so promovirali svoj četrti album in nalezljivi singel Seasons (Waiting On You). Posnetek je na YouTubu pritegnil že več kot dva milijona ogledov, a pravijo, da je Future Islands daleč najbolje poslušati v živo, kjer pride njihov doživeti in energični nastop pod suvereno "komando" pevca Samuela T. Herringa najbolj do izraza.

Future Islands bodo v Kinu Šiška koncertirali v nedeljo ob 21. uri, za predskupino pa so si izbrali svoje someščane Celebration, psihedelično alter-pop tričlansko skupino, ki se rada povezuje z najrazličnejšimi izvajalci, od skupine UNKLE do Scarlett Johansson.

Cena vstopnice je 13 evrov oz. 17 na dan koncerta.